Buzau – Institutia Prefectului continua actiunile judecatoresti pentru suspendarea referendumului

Cele mai citite

Prefectul Paul Beganu se declara un adept al reorganizarii administrativ-teritoriale si a anuntat ca va continua actiunile judecatoresti pentru suspendarea referendumului.
„Sunt adeptul reorganizarii atat institutionala, cat si administrativ teritoriala si acest lucru este bazat pe date concrete. Atragerea de fonduri europene si dezvoltarea economica nu se pot face decat in cadrul unor entitati mai mari de doua milioane de locuitori“, a declarat joi in cadrul unei conferinte de presa prefectul judetului Buzau.
Paul Beganu a mai declarat ca „Institutia Prefectului continua actiunile judecatoresti pentru suspendarea referendumului“.
„La Constanta s-au facut cheltuieli inutile, consideram ca nu se pune problema referendumului pentru ca este vorba de schimbarea unei legi si la schimbarea fiecarei legi organice nu este nevoie de un referendum“, a mai spus prefectul judetului Buzau.
Pe 17 iunie, Consiliul Judetean Buzau a adoptat o hotarare prin care se aproba organizarea referendumului in judetul Buzau. Hotararea a fost contestata in aceeasi zi de Prefectura in instanta de Contencios Administrativ a Tribunalului Buzau. Pe 5 iulie, contestatia formulata de Institutia Prefectului a fost respinsa de instanta buzoiana, care a fost atacata din nou cu recurs de prefectul judetului, care se va judeca pe 24 noiembrie, la Sectia de Contencios Administrativ a Curtii de Apel Ploiesti.

Ultimele articole

Buzău: Un copil şi o femeie bolnavi, preluaţi de o ambulanţă cu antemergător

Două cazuri medicale grave - un copil de un an şi o femeie de 40 de ani -, din...

Buzău: Circulaţia a revenit la normal pe toate drumurile naţionale şi judeţene

Pe raza judeţului Buzău toate drumurile naţionale şi judeţene au fost deschise, duminică seară, traficului rutier. DN 22 Râmnicu-Sărat -...

Buzău: Un număr de 19 localităţi rămase fără curent electric

Un număr de 19 localităţi din judeţul Buzău au rămas, în noaptea de joi spre vineri, fără curent electric. Potrivit...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ