Buzău: În acest weekend, pe 14 și 15 septembrie, va avea loc a doua ediție a Festivalului Cătinei

Data:

În acest weekend, pe 14 și 15 septembrie, va avea loc a doua ediție a Festivalului Cătinei în campingul Muddy Land de lângă Vulcanii Noroioși, un eveniment care aduce împreună peisajele unice ale Buzăului cu tradițiile locale și gastronomia autentică. Festivalul se desfășoară în cadrul Geoparcului UNESCO Ținutul Buzăului, recunoscut pentru peisajele sale selenare și atracțiile geologice spectaculoase.

Evenimentul va oferi participanților ocazia de a se bucura de preparate culinare inedite, toate pe bază de cătină, de la papanași și dulceață, până la băuturi ca fresh de cătină și cătinată. În plus, vizitatorii pot participa la demonstrații culinare susținute de chef Pascu și la degustări, toate preparatele fiind gătite în fața publicului.

Pe lângă bucatele delicioase, festivalul aduce în prim-plan meșteșugurile tradiționale. Meșteri și artizani locali vor prezenta creațiile lor, iar producătorii din județul Buzău vor veni cu o gamă variată de produse locale, precum ceapa de apă de Buzău, usturoiul de Râmnicelu, semințe și legume din bazinele legumicole de la Mărăcineni și Săgeata, precum și dulcețuri și conserve din Valea Slănicului.

Festivalul este inițiativa lui Aurel Boboc, gazda Muddy Land, care și-a dorit să promoveze acest arbust cu proprietăți medicinale și sărbătoarea culegerii cătinei în cadrul natural impresionant al Vulcanilor Noroioși. Evenimentul își propune să combine relaxarea în natură cu descoperirea tradițiilor și a peisajelor unice din această regiune.

Pe lângă experiențele gastronomice, participanții pot explora Vulcanii Noroioși, o atracție geologică unică, la doar 30 de kilometri de municipiul Buzău. Festivalul, desfășurat în parteneriat cu Geoparcul UNESCO și comunitatea SlowFood, oferă astfel o oportunitate perfectă de a transforma un weekend obișnuit într-o mini-vacanță culturală și culinară, departe de agitația cotidiană.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Cornel Oțelea, legenda handbalului românesc, a încetat din viață

Cornel Oțelea, considerat cel mai titrat handbalist din istoria...

Somnul pitic negru, un prădător periculos pentru Delta Dunării

Un pește prădător, somnul pitic negru, a fost depistat...

Tragedie în Neamț: O fetiță de patru ani a murit într-un accident rutier

Un accident devastator a avut loc pe 21 ianuarie,...

Percheziții DNA la Primăria Sinaia: Primarul Vlad Oprea, suspectat de corupție

Procurorii DNA au descins miercuri dimineață la sediul Primăriei...