Buzau – Un grup infracţional specializat în contrabandă cu ţigări a fost destructurat

Cele mai citite

Poliţiştii au efectuat marţi 20 de percheziţii pe raza judeţelor Buzău şi Galaţi şi au ridicat peste 350.000 de ţigarete de contrabandă, peste 2.000 de litri de băuturi alcoolice şi mai multe înscrisuri privind acte de comerţ cu astfel de produse.
De asemenea, două persoane din Galaţi au fost conduse la sediul I.P.J. Buzău unde au fost audiate de procurorii D.I.I.C.O.T.
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, cu sprijinul ofiţerilor din cadrul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (D.G.I.P.I.), au documentat activitatea infracţională a unui grup infracţional, format din nouă bărbaţi cu vârste cuprinse între 30 şi 50 de ani, trei din Galaţi, iar ceilalţi şase din Buzău, care, în perioada decembrie 2010 – 2011 a transportat şi comercializat ţigarete de contrabandă pe raza judeţelor Galaţi şi Buzău.
„În dimineaţa zilei de 24 mai, în baza autorizaţiilor emise de Tribunalul Buzău, au fost efectuate 20 de percheziţii domiciliare în municipiile Buzău şi Galaţi şi în comuna Ruşeţu, judeţul Buzău, la care au fost angrenaţi poliţişti de la Serviciile de Investigare a Fraudelor, Investigaţii Criminale şi Intervenţie Rapidă şi Biroul A.E.S.P. din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, S.C.C.O. Buzău, B.C.C.O. Galaţi, precum şi ofiţeri ai D.G.I.P.I. – Serviciul Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă Buzău“, se precizează într-un comunicat de presă transmis de IPJ Buzău.
În urma percheziţiilor efectuate, s-a identificat şi ridicat în vederea cercetărilor cantitatea de 360.900 de ţigarete de diferite mărci, pachetele fiind atât cu banderole de marcaj de provenienţă moldovenească, cât şi fără banderole.
De asemenea, a fost ridicată cantitatea de 2.395 de litri băuturi alcoolice în recipiente fără banderole de marcaj, 10.766 de articole pirotehnice, precum şi mai multe înscrisuri privind acte de comerţ cu astfel de produse. Totodată, s-a dispus măsura indisponibilizării a două autoturisme folosite la săvârşirea de infracţiuni.
Doi gălăţeni, în vârstă de 39 şi 50 de ani, au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, pentru a fi audiaţi de procurorul D.I.I.C.O.T.
Potrivit sursei citate, urmează a se solicita organelor fiscale stabilirea prejudiciului cauzat bugetului de stat prin activităţile ilicite ale suspecţilor, până în prezent mai fiind confiscată cantitatea de 40.000 de ţigarete, reţinute două persoane şi indisponibilizate alte două autoturisme, iar cu privire la articolele pirotehnice ridicate în urma percheziţiei efectuate la unul dintre imobilele din municipiul Buzău, se continuă cercetările de către poliţiştii Biroului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Buzău, conform Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive. (Sursa: Agerpres)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Madeira, perla Atlanticului

Insula Madeira, situată în mijlocul Oceanului Atlantic, se remarcă prin peisajele sale spectaculoase, istoria bogată și atmosfera relaxată. Acest...

Alte articole din aceasta categorie