Buzau: Greva japoneza in semn de solidaritate cu elevii

Data:

Fostul sef al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Buzau Florina Stoian a intrat in greva japoneza ‘’in semn de solidaritate cu cei 336 de elevi din invatamantul profesional din judet care nu beneficiaza de bursele scolare promise’’.

‘’12.451 elevi la nivel national, 336 din judetul nostru, s-au inscris in invatamantul profesional, dar nu pot beneficia de bursele promise, desi s-a constatat ca exista un mare interes al elevilor si agentilor economici pentru acest program in primul an de aplicare. Desi au trecut deja cinci saptamani de la inceperea anului scolar, bursele pentru elevii din invatamantul profesional nu pot fi acordate din lipsa de reglementare. Mai mult chiar, putem vorbi despre o tacere suspecta. Guvernul Ponta nu si-a gasit timp pentru a emite o HG care era deja redactata in minister din luna aprilie, a.c.. La intrebarea fireasca a elevilor cu privire la aceasta facilitate anuntata prin OM nr. 3168 din 3 februarie 2012, singurul raspuns pe care scoala il poate oferi este ‘nu se stie inca nimic’’’, a precizat fostul inspector general intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, ‘’ar fi gresit sa se renunte la bursa instituita pentru sustinerea elevilor si, implicit, a familiilor acestora in situatia in care au optat pentru dobandirea unei meserii prin programul ‘Alege-ti drumul!’ numai pentru ca aceasta initiativa apartine fostei guvernari’’.

Florina Stoian a fost inspector general al ISJ Buzau in perioada 2010-2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Abonare

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Câte limbi sunt vorbite în lume

Limba este un mijloc de comunicare extrem de important...

Consiliul Europei – ce este și cum funcționează

Consiliul Europei este o organizație interguvernamentală ce a fost...

Charles Dickens – unul dintre cei mai importanți scriitori britanici din toate timpurile

Charles Dickens este unul dintre cei mai importanți scriitori...

Legiunea pierdută a lui Crassus

Legiunea pierdută a lui Crassus este una dintre cele...