Buzau – A fost inaugurat Dispeceratul integrat ISU-Ambulanta

Data:

Operationalizarea Dispeceratului integrat ISU-Ambulanta a avut loc, vineri, la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Neron Lupascu“ al judetului Buzau, in prezenta secretarilor de stat Raed Arafat si Mihai Capra.
Operationalizarea dispeceratului unic a fost dat de simularea unui exercitiu tactic cu tema ,,Modul de punere in aplicare al Planului rosu de interventie la nivelul judetului in cazul producerii unui accident rutier cu victime multiple“, care a avut loc pe soseaua de centura a municipiului Buzau.
„Apelul vine intr-un singur loc, nu mai merge in doua locuri, la Pompieri si la Ambulanta, decizia de trimitere a echipajelor este o decizie unica, care sa permita utilizarea cat mai corecta a fortelor de interventie. Cel care ia decizia trebuie sa trimita cel mai apropiat echipaj si cel mai competent echipaj necesar. Asta inseamna eficientizare, mai mult decat atat, daca apelurile de la pompieri sunt mai putine, acestia vor putea sa vina in sprijinul colegilor de la Ambulanta, un volum de munca care nu este mai mult de 10 la suta in plus fata de ce avea ambulanta pana acum“, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.
Potrivit acestuia, ambele servicii vor avea posibilitatea sa lucreze mult mai repede si mult mai bine pe aceste cazuri si sa aiba raspunsul cat mai corect posibil iar „presiunea va fi mult mai bine distribuita si mai putin presanta pentru ambele servicii“.
La randul sau, secretarul de stat Mihai Capra a solicitat autoritatilor locale si judetene sa se implice in sprijinirea medicilor rezidenti care vor veni la Unitatea de Primire Urgente din alte zone ale tarii.
„Pentru a asigura un serviciu de urgenta de calitate este nevoie ca autoritatile locale sa sprijine cu cazare si transport medicii rezidenti pe perioada care vor veni sa lucreze la UPU“, a mai spus secretarul de stat din cadrul MAI.
La Buzau a fost inaugurat al saselea dispecerat unic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Anunț pierdere Certificat de Inregistrare CUI 11012736 din 28.09.1998

SC RO-Bangla SRL, CUI 11012736, cu sediul in Sat...

Madama Butterfly, producție a Operei Naționale București, în cea de-a patra zi a Bucharest Opera Festival

Opera Națională București prezintă luni, 10 iunie, ora 19:00,...

Un cutremur de magnitudinea 4,1 a avut loc ieri în zona seismică Vrancea-Buzău

Miercuri, în zona seismică Vrancea-Buzău, a avut loc un...

Circulaţie rutieră pe o singură bandă timp de doi ani pe podul Giurgiu – Ruse

Circulația rutieră pe podul peste Dunăre de la Ruse...