Buzău – Festival naţional de epigramă

Data:

Peste 30 de scriitori şi epigramişti din România şi Republica Moldova au participat sâmbătă, la Teatrul George Ciprian din Buzău, la decernarea premiilor celei de-a XII-a ediţii a Festivalului Naţional de Epigramă „Cât e Buzăul de mare“.
Printre invitaţi s-au aflat Mircea Ionescu-Quintus, preşedintele de onoare al Uniunii Epigramiştilor din România (UER), George Corbu, preşedintele UER, acad. Mihai Cimpoi, criticul literar Theodor Codreanu.
Câştigători au fost Gheorghe Constantinescu din Braşov la secţiunea „Ceasul al doisprezecelea“, Gheorghe Şchiop, Porumbacul de Jos, Sibiu – „Unde dai şi unde crapă“ şi Eugen Pop din Cluj la secţiunea carte de epigramă, volum de autor.
Premiul „N.Gr. Mihăescu Nigrim“ a fost obţinut de Nicolae Paul Mihail din Sinaia, Premiul „Ion I. Pavelescu“ – Petre Gigea-Gorun din Craiova, Premiul „Octavian Moşescu“ – Gheorghe Bâlici, Chişinău, Premiul ‘Ion Băeşu’ – Mihai Cimpoi, Chişinău, iar Premiul „George Ciprian“ – George Petrone, Iaşi.
În foaierul Teatrului „George Ciprian“, Milică Ene a prezentat o expoziţie de caricatură.
„Acest festival aflat la cea de-a XII-ea ediţie este un bun prilej de a uni scriitori din întreg spaţiul cultural românesc, de altfel la Buzău sunt prezenţi an de an scriitori de la Chişinău, umorul este terapeutic în toate momentele, mai ales în situaţii de criză, iar noi suntem mai tot timpul în criză“, a declarat, pentru AGERPRES, acad. Mihai Cimpoi, preşedintele Uniunii Scritoriilor din Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Romania are o evolutie economica fasta. Asa, si?

De curand am avut o intalnire cu experti straini...

Zeci de șoferi au rămas fără permis după o razie desfășurată în județul Olt

O serie de dosare penale au fost întocmite pentru...

Dosar de fraude în domeniul asigurărilor în Argeș

Doi bărbați din județul Argeș au fost convocați pentru...