Buzau – Elevii vor intra in scoala pe baza de cartela magnetica

Data:

Elevii buzoieni vor putea intra in scoala pe baza de cartela magnetica, din toamna acestui an, in vederea reducerii absenteismului scolar, a declarat joi pentru AGERPRES seful Inspectoratului Scolar Judetean Buzau (ISJ), Florina Stoian.
„In scoala, nu se va intra decat pe baza acestor cartele care inregistreaza data, ora si numele elevului care intra in scoala si in felul acesta se creaza un catalog cu absentele in termen foarte scurt. In privinta costurilor, este vorba de patru lei, suma pe care fiecare elev trebuie o suporte, si dotarea unitatilor scolare cu sistemul de acces care se ridica la circa 1.500 de lei pentru fiecare scoala“, a mai spus inspectorul scolar general.
Potrivit Florinei Stoian, acesta este un sistem eficient si rapid pentru a monitoriza absentele, dar si pentru a crea un mediu mai sigur pentru elevi.
„ISJ a facut aceasta recomandare conducerilor a peste 100 de institutii scolare si asteptam acordul parintilor si al profesorilor“, a precizat Stoian.
In cele 700 de unitati de invatamant din judetul Buzau din cei peste 17.000 de elevi din ciclul gimnazial, 2.500 au ramas corigenti, iar 600 se afla cu mediile neincheiate din cauza absenteismului ridicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Romania are o evolutie economica fasta. Asa, si?

De curand am avut o intalnire cu experti straini...

Zeci de șoferi au rămas fără permis după o razie desfășurată în județul Olt

O serie de dosare penale au fost întocmite pentru...

Dosar de fraude în domeniul asigurărilor în Argeș

Doi bărbați din județul Argeș au fost convocați pentru...