Buzău: Destituiri şi sancţiuni la Spitalul Judeţean în urma cazului copiilor legaţi de paturi

Cele mai citite

copil_spitalul_judetean_urgenta_buzauMedicul şef de secţie de la Spitalul Judeţean Buzău, Carmencita Matei, şi asistenta şefă din secţia de pediatrie, Mircica Găzdaru, vor fi destituite din funcţiile de conducere deţinute, în timp ce asistenta medicală şi infirmiera de salon vor fi sancţionate cu reducerea salariului cu 10% pe o perioadă de două luni, a hotărât comisia de disciplină constituită la nivelul Consiliului Judeţean Buzău pentru anchetarea cazului copiilor legaţi de paturi după ce a finalizat cercetarea disciplinară şi administrativă.

„Pe parcursul cercetării au fost audiate şi au dat note explicative în şedinţele comisiei nouă asistente medicale, două îngrijitoare şi două infirmiere, care au fost de serviciu în ziua de 28 ianuarie, precum şi asistenta şefă, medicul şef de secţie şi alţi doi medici.În cazul unor persoane, s-a procedat la extinderea cercetărilor pentru clarificarea unor aspecte punctuale şi a unor neclarităţi şi neconcordanţe în punctele de vedere exprimate iniţial de persoanele audiate. Spitalul va emite deciziile corespunzătoare şi le va comunica persoanelor sancţionate, conform prevederilor legale.”, se arată într-un comunicat emis de Biroul de presă al CJ Buzău.

Mai multe imagini cu copii legaţi de paturi cu feşe în secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean Buzău au fost difuzate, în 28 ianuarie, pe posturile centrale de televiziune, fiind vorba despre copii instituţionalizaţi, cu vârste cuprinse între doi şi 12 ani.

Ultimele articole

CE a aprobat HARTA după care se pot acorda ajutoare de stat pentru dezvoltare regională în România

CE a aprobat harta în funcţie de care România va acorda ajutoare de stat pentru dezvoltare regională în 2014-2020, şase din cele opt regiuni ale ţării, excepţie făcând Bucureşti-Ilfov şi Vest, urmând să poată beneficia de sprijin reprezentând până la 50% din costul eligibil al investiţiei. „Noua hartă a ajutoarelor regionale stabileşte un cadru clar în care România poate promova investiţiile productive în regiunile defavorizate în perioada 2014-­2020“, a declarat vicepreşedintele CE responsabil de concurenţă, Joaquín Almunia, potrivit unui comunicat publicat, miercuri, de Comisia Europeană (CE). Harta va fi disponibilă în perioada 1 iulie 2014-31 decembrie 2020, notează Comisia.

Contaminarea cu salmonella nu s-a confirmat la niciun lot de carne al Avicola Buzău

Directorul adjunct al DSVSA Buzău, Ciprian Botezatu, a declarat joi, pentru AGERPRES, că în urma controalelor efectuate la abatorul Avicola Buzău s-a constatat că nu există niciun fel de problemă privind contaminarea cu salmonella sau altă baterie infecţioasă.

Tipografia SEMNAL

Deşi relativ nouă, Tipografia Semnal s-a afirmat deja pe piaţa din sud-estul ţării prin numărul mare de servicii şi produse pe care le oferă, prin calitatea acestora dar şi prin ofertele de preţ mai mult decât avantajoase. Tânăra sa echipă oferă clienţilor lucrări de maximă calitate, dispunând de capacitatea de a asigura şi gestiona tot lanţul de operaţiuni necesare realizării lucrărilor – de la realizarea graficii până la finalizarea acestora

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ