Buzău – Copil mort la un centru de plasament

Data:

Un copil în vârstă de 10 ani a murit miercuri la Centrul de plasament nr. 8 din Buzău.
Băiatul provine dintr-o familie dezorganizată şi s-a aflat în centre de plasament încă de la naştere când a fost abandonat în maternitate de mama sa.
„Copilul a beneficiat de ajutor medical de specialitate din primul moment. S-a încercat resuscitarea sa timp de 45 de minute, dar după toate probabilităţile a suferit un stop cardio-respirator. Acesta avea antecedente medicale severe şi a fost internat în spital de mai multe ori“, a declarat pentru Agerpres şeful Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) a judeţului Buzău, Claudia Roşioru.
Potrivit acesteia, de la începutul anului, în Buzău, au murit cinci copii cu malformaţii multiple dintre care doi în spitale din Capitală, iar alţi trei în centre de plasament din judeţ.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău a demarat o anchetă la fel ca şi DGASPC, dar din primele cercetări nu rezultă suspiciuni de rele tratamente aplicate copilului. (Sursa: Agerpres)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL