Buzau – Complexul Marghiloman, reabilitat cu fonduri europene

Cele mai citite

La Palatul comunal din Buzau a avut loc vineri lansarea oficiala a Proiectului de reabilitare a Complexului Marghiloman, in valoare de 27,3 milioane de lei, realizat cu fonduri europene.
Timp de 36 de luni, firma castigatoare va reabilita Vila Albatros si Parcul Marghiloman apartinand fostului prim-ministru conservator de la inceputul secolului al XX-lea, Alexandru Marghiloman.
„Proiectul se deruleaza in cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urban, iar valoarea acestuia se ridica la suma de 27,3 milioane de lei din care 20,9 milioane de lei fonduri europene nerambursabile cu o contributie locala este de 6,4 milioane de lei“, a declarat primarul Constantin Boscodeala cu ocazia lansarii proiectului.
Potrivit managerului de proiect, Luminita Colteanu, vor fi realizate lucrari de reabilitare a vilei „Albatros“ si a terenului aferent, in suprafata de 4.348 de metri patrati, refacerea iluminatului exterior, iluminatului decorativ in incinta si al constructiei. Mai sunt prevazute refacerea racordurilor tehnico-edilitare din incinta, amenajarea spatiilor verzi, amplasarea obiectelor de mobilier urban si punerea in valoare a monumentului istoric.
„Primaria va amenaja in acest complex arhitectonic cu multiple trimiteri in istoria moderna a Romaniei, un centru cultural si o biblioteca, dar si un centru universitar“, a mai spus sursa citata.

Ultimele articole

Fonduri Regio pentru extinderea și modernizarea Școlii nr. 4 din Pucioasa

Miercuri, 14 august, la sediul ADR Sud Muntenia s-a semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Modernizare şi extindere Şcoala...

Primăria Fetești pregătește amenzi pentru cei care distrug domeniul public

Primăria municipiului Fetești, la inițiativa primarului Gheorghe Catrinoiu, execută, ca în fiecare an, prin DADP, lucrări curente de modernizare...

Întâlnire de lucru la CJ Ilfov pentru implementarea proiectelor pe fonduri europene din cadrul POR

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, a convocat marți, 06 august, la sediul instituției, o întâlnire de lucru cu...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ