Buzău: Complexul Brâncovenesc de la Râmnicu Sărat, reabilitat cu fonduri europene

Cele mai citite

Complexul Brâncovenesc de la Râmnicu Sărat va fi reabilitat pe baza unui proiect derulat de primărie în parteneriat cu parohia ortodoxă Adormirea Maicii Domnului în valoare de 5,2 milioane de lei dintre care 4,08 milioane de lei fonduri europene.
‘La Complexul Brâncovenesc vor fi executate săpături arheologice complexe, astfel încât turiştii să poată vizita curtea complexului, muzeul şi vechile chilii călugăreşti din secolul al XV-lea aparţinând fostei mănăstiri al grecilor. De asemenea, biserica cu picturi originale pictate de celebrul zugrav de biserici Pârvu Mutu vor putea fi admirate în premieră de turişti’, a declarat marţi primarul municipiului Râmnicu Sărat, Viorel Holban.
Potrivit sursei citate, Complexul Brâncovenesc de la Râmnicu Sărat ridicat în timpul lui Constantin Brâncoveanu (1688-1714) de unchiul său, Mihail Cantacuzino spătarul, între anii 1690-1697, în originalul ‘stil brâncovenesc’, este destinat în special turismului ecumenic, dar şi celorlalţi turişti din ţară şi străinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Alte articole din aceasta categorie