Buzau – Cinci cazuri de trichineloza, diagnosticate la porci sacrificati pentru Craciun

Date:

Cinci cazuri de trichineloza la porci sacrificati in tot atatea localitati din judetul Buzau au fost diagnosticate de medicii sanitar-veterinari in urma analizelor de laborator.
Numarul cazurilor de trichineloza este dublu fata de anul trecut cand au fost depistate doar doua, la animalele crescute in gospodarie.
Cazurile au fost diagnosticate in localitatile Zoresti, Vernesti, Berca, Buzau si Ramnicu Sarat si au fost confirmate de Laboratorul central al Directiei Sanitar-Veterinare Buzau.
„Carcasele au fost reconstituite, s-au facut acte de confiscare, iar acestea au fost denaturate prin incinerare“, a declarat marti, pentru AGERPRES, directorul DSV Buzau, Ciprian Botezatu.
Potrivit sursei citate, „lipsa elementara de igiena si, mai ales, prezenta in numar mare a sobolanilor pe tot parcursul perioadei de crestere au contribuit la cresterea numarului de porci infestati cu trichinella spiralis“.
Ciprian Botezatu a mai spus ca in judetul Buzau sunt destinati sacrificarii pentru sarbatorile de Craciun din acest an peste 60.000 de exemplare de porci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...