Buzău – Cezar Preda: „Nu zăpada a îngropat sud-estul României, ci corupţia“

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

bucuresti-zapada1Nu zăpada sau viscolul ne-au îngropat odată cu prima ninsoare, ci corupţia endemică din administraţiile locale şi centrale, a declarat la sfârşitul săptămânii trecute, deputatul Cezar Preda, vicepreşedinte PD-L, într-o conferinţă extraordinară de presă.
Preda susţine că ”este inadmisibil” ceea ce se întâmplă în judeţul Buzău şi în judeţele limitrofe, Ialomiţa, Brăila, Vrancea, deoarece ”această corupţie se manifestă prin contracte oneroase cu firme de familie şi care vor banul public fără să presteze cu adevărat sau să fie în capacitatea de a presta adevărat o activitate în folosul cetăţenilor”.
Deputatul PD-L a dat ca exemplu judeţul Buzău unde ”pe drumurile judeţene nu s-a acţionat absolut deloc pentru că s-a dorit ca licitaţiile să fie câştigate de firme prietene, dar fără capacitate, iar acum două zile în disperare se încercau negocieri directe în majoritatea lor tot cu firme care nu sunt în stare”.
Preda a afirmat că acelaşi lucru se petrece la Ialomiţa, Brăila, Vrancea, unde ”domnii de la Consiliile Judeţene au crezut, ca de obicei, că pot să dea banul public fără să ningă, căci aşa au făcut şi anul trecut, când a nins puţin”.
Acesta crede că este inadmisibil ca firme puternice să stea deoparte cu freze de zăpadă, cu pluguri mari, cu maşini puternice pentru că nu sunt agreaţi de Consiliul Judeţean, ”pentru că ei nu dau şpagă”.
Cezar Preda apreciază că la nivelul administraţiei centrale ”lucrurile sunt mai grave” şi, sesizate imediat, ”vârfurile” ministerului Transporturilor au şi reacţionat.
”Au fost şi destituiri, pentru că toate lucrările de deszăpezire au fost câştigate de o firmă care a fost sfătuită să subcontracteze cu cine voiau şefii de la Bucureşti, din regionala Bucureşti a Companiei Naţionale de Drumuri”, a arătat Preda.
”S-a văzut clar ce s-a întâmplat între Buzău şi Urziceni, ce s-a întâmplat pe drumul naţional Buzău-Brăila sau Buzău-Ploieşti, repet nu zăpada sau viscolul au îngropat aceste judeţe, inclusiv judeţul Buzău, ci corupţia care există şi pe care a văzut-o toată lumea, căci cantitatea de zăpadă căzută nu a justificat blocajul acestei zone a României în ultimele trei zile”, a concluzionat Cezar Preda. (Sursa: AGERPRES)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Energia întunecată, una din marile enigme ale universului

Energia întunecată este o forță misterioasă care pare să impingă galaxiile în departare unul de celălalt și care reprezintă...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img