Buzau – Cetăţean italian, cercetat pentru evaziune fiscală cu prejudiciu de 500.000 lei

Cele mai citite

cetatean italian cercetat pentru evaziune fiscalaUn cetăţean italian în vârstă de 52 de ani este cercetat de poliţiştii buzoieni fiind suspectat că ar fi efectuat achiziţii intracomunitare, fără a le evidenţia în contabilitatea firmei pe care o administrează, cauzând un prejudiciu estimat la aproximativ 500.000 de lei la bugetul de stat.
Poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Buzău au început urmărirea penală împotriva unui cetăţean italian în vârstă de 52 de ani, suspectat de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, informează un comunicat al Poliţiei Române.
În fapt, bărbatul este suspectat că, în perioada mai-septembrie 2011, în calitate de administrator al unei societăţi cu principal obiect de activitate comerţul de legume şi fructe, ar fi efectuat mai multe achiziţii intracomunitare de la diverşi parteneri din spaţiul intracomunitar, în valoare totală de 2.357.631 de lei, fără a evidenţia în contabilitatea firmei operaţiunile derulate, astfel sustrăgându-se de la plata contribuţiilor către bugetul de stat.
În urma unui raport de inspecţie fiscală emis de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Buzău, s-a stabilit că valoarea prejudiciului cauzat bugetului general consolidat al statului este de 470.794 de lei (TVA şi impozit pe profit).
Poliţiştii de investigare a fraudelor continuă cercetările şi întreprind activităţi în vederea recuperării prejudiciului, sub supravegherea procurorului de caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Interpolul îl caută pe un proxenet care a traficat o minoră prin metoda „Loverboy” după ce a convins-o că e gravidă

În urma unui proces pentru trafic de minori, un bărbat din Pitești a fugit din România. Acesta a fost...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img