Buzau – Centre de permanenta in doua localitati rurale

Cele mai citite

Directia de Sanatate Publica Buzau, cu sprijinul autoritatilor locale, va deschide doua centre de permanenta in localitatile Vintila-Voda si Vernesti, in luna octombrie.
„Primaria ajuta medicii pentru a finaliza dotarile spatiilor astfel incat centrul sa poata functiona in conditii optime, iar populatia din comuna sa aiba medici in permanenta in caz de nevoie“, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, primarul localitatii Vernesti, Constantin Opris.
La randul sau, seful Directiei de Sanatate Publica Buzau, medicul Venera Acsinte, a precizat ca primariile din cele doua localitati sustin acest proiect.
„La Vintila-Voda centrul de permanenta va functiona in cladirea fostului spital, iar cei doi medici de familie au atras alti medici de familie din zona sau medici de familie rezidenti in anul trei, asa cum prevede legea“, a spus aceasta.
Potrivit sursei citate, cele doua centre de permanenta vor deveni functionabile in luna octombrie, iar salariile vor fi platite de CJAS prin alocare de la bugetul de stat in baza contractelor de servicii.
Totodata, DSP Buzau are in derulare pregatirea medicilor si asistentilor pentru serviciile de urgenta in cadrul Serviciului Judetean de Ambulanta, cu participarea medicilor din sectia ATI a Spitalului Judetean de Urgenta Buzau.

Ultimele articole

“STOP DROGURILOR” – o conferință dedicată tinerilor și părinților, la Filarmonica Pitești

Astăzi, 27 noiembrie a.c., în Sala Filarmonicii Pitești, începând cu ora 18:30, se desfășoară o conferință pentru părinți și...

Angajații Casei de Asigurări de Sănătate Argeș continuă greva. AU FOST SISTATE PLĂȚILE CĂTRE SPITALE ȘI FURNIZORI!

Începând de astăzi, 13 noiembrie a.c., angajații Casei Județene de Asigurări de Sănătate Argeș transmit că vor fi sistate...

Controalele ISU au scos la iveală problemele legate de securitatea la incendiu, la două spitale din Olt

În urma verificărilor efectuate de o echipă mixtă de control, la dispoziția prefectului județului Olt Mario De Mezzo, s-au...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ