Buzau – Cei trei militari dati disparuti se afla intr-un penitenciar din Germania

Buzau – Cei trei militari dati disparuti se afla intr-un penitenciar din Germania

Cei trei militari din Buzau, dati disparuti la inceputul lunii august, se afla intr-o inchisoare din Germania fiind suspectati de comiterea unor infractiuni.
„Situatia celor trei tineri din Buzau a caror disparitie a fost sesizata Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Buzau la inceputul lunii august a fost clarificata. In urma adresei nominale primite de la biroul SIRENE (structura desemnata sa ofere informatii suplimentare in context Schengen – Supplimentary Information Requested at National Entries – n.r.) s-a stabilit ca acestia se afla pe teritoriul Germaniei, iar aceste informatii le-au fost comunicate familiilor“, a declarat joi pentru AGERPRES purtatorul de cuvant al IPJ Buzau, comisar Florina Crucianu.
Potrivit unor surse din cadrul IPJ Buzau, cei trei militari se afla intr-o inchisoare din Germania fiind arestati pentru furt.
Doi militari au fost angajati ai unei unitati militare din Buzau, iar cel de-al treilea era politist de frontiera la sectorul politiei de frontiera Chitila din judetul Tulcea. Avand in vedere ca au absentat nejustificat de la serviciu mai mult de trei zile, conform procedurilor legale, primii doi au fost declarati dezertori, au fost anuntate organele de politie si a fost sesizat Parchetul militar.
Totodata, politistii au solicitat sprijinul Biroului National INTERPOL pentru a interveni pe langa autoritatile judiciare din strainatate si au solicitat punerea lor in urmarire la nivel international.

Leave a Reply

Your email address will not be published.