Buzau – Un caz de gripa si peste 2.000 de viroze si pneumonii inregistrate in judet

Cele mai citite

Directia de Sanatate Publica Buzau a inregistrat primul caz de gripa de la debutul sezonului rece, fiind vorba de o persoana in varsta de 52 de ani din municipiul resedinta de judet, care insa nu a fost internata.
„Este un caz confirmat de medicul de familie, ne aflam in fata unei forme usoare, bolnavul se afla izolat la domiciliu sub tratament si nu prezinta probleme“, a declarat miercuri pentru AGERPRES purtatorul de cuvant al DSP Buzau, Mihaela Voineagu.
Potrivit sursei citate, in ultima saptamana au fost diagnosticate cu viroze 1.652 de persoane, iar 53 au fost internate pentru tratament.
Cel mai mare numar de imbolnaviri – 462 – s-a inregistrat la categoria de varsta cuprinsa intre 5 si 14 ani.
Totodata, medicii au diagnosticat si 620 de pneumonii, iar pentru a se trata de aceasta afectiune 143 de bolnavi au ajuns la spital, numarul cel mai ridicat de imbolnaviri, 180, fiind constatat la categoria de varsta 2-4 ani.

Ultimele articole

Dâmboviţa: O persoană diagnosticată cu gripă a decedat

Un bărbat care s-a prezentat în stare gravă la spital şi în cazul căruia a fost confirmată gripa de...

Buzău: Comisie de anchetă a CJ pentru verificarea situaţiei de la secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean

Managerul general al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, dr.Marius Anastasiu, a refuzat, luni, să comenteze imaginile prezentate de televiziuni...

Dambovita: Gripa dă târcoale. Cum o deosebim de răceală

Toate ţările din jur au înregistrat un nivel crescător al infecţiilor respiratorii. În acest an, se anunţă o combinaţie...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ