Buzau : Campanie SMURD pentru achizitionarea unui avion sanitar

Data:

SMURD Buzau aduna fonduri pentru a cumpara un avion sanitar
SMURD Buzau aduna fonduri pentru a cumpara un avion sanitar

Peste 20 de specialisti din cadrul ISU Buzau au imbracat tricourile de voluntari SMURD pentru a populariza campania de colectare a 2 la suta din impozit, pentru a contribui la achizitionarea, la nivel national, a unui avion sanitar pentru urgente medicale.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Buzau, plutnier Marius Sarbescu, in perioada 14 martie 2011-14 mai 2011, o echipa mobila de voluntari se va afla pe platoul din Piata Dacia din Buzau in fiecare zi de miercuri, intre orele 14-17, unde sunt asteptati toti cetatenii care doresc sa contribuie la achizitionarea unui avion sanitar pentru urgente medicale.

Potrivit secretarului de stat in Ministerul Sanatatii,  Raed Arafat, se doreste achizitionarea unui avion complet dotat cu echipamente de terapie intensiva, care sa se poata deplasa in timp mult mai scurt la interventii la distanta decat elicopterele. In plus, un astfel de avion poate zbura si in conditii de vizibilitate redusa, comparativ cu elicopterele din dotarea SMURD.

Conform estimarilor membrilor Fundatiei pentru SMURD, un astfel de avion ar costa intre 1,5 milioane de euro (unul second-hand) si 5 milioane de euro (un aparat nou).

Dr. Raed Arafat a facut apel la populatia activa sa completeze formularele pentru donarea celor 2% din impozitul pe profit nu neaparat Fundatiei pentru SMURD, ci si altor entitati care au nevoie de acesti bani.

Reprezentantii Fundatiei pentru SMURD sustin ca, din donatiile provenite din redirectionarea a 2% din impozitul pe venit, au fost adunate sume impresionante – 500.000 de lei in 2009 si 1,2 milioane de lei in 2010, aceasta organizatie fiind a doua din tara la numarul de donatii primite, dupa Biserica, potrivit Agerpres.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Biblioteca Metropolitană București – Sediul Central “ Mihail Sadoveanu”

Sediul principal, Biblioteca Mihail Sadoveanu, reprezintă unul dintre cele...

Ultimele zile din Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition

Ultimele patru zile ale Bucharest Opera Festival – All...

Spectacolul lectură „Citește-mă!” va avea loc pe 17 iunie 2024, la Teatrul PODUL

În perioada mai-iunie s-a desfășurat programul educațional „Citește-mă!” –...

Lacul Negru, un refugiu de liniște în inima județului Buzău

Lacul Negru, situat în județul Buzău, este un exemplu...