Buzau : Campanie SMURD pentru achizitionarea unui avion sanitar

Cele mai citite

SMURD Buzau aduna fonduri pentru a cumpara un avion sanitar
SMURD Buzau aduna fonduri pentru a cumpara un avion sanitar

Peste 20 de specialisti din cadrul ISU Buzau au imbracat tricourile de voluntari SMURD pentru a populariza campania de colectare a 2 la suta din impozit, pentru a contribui la achizitionarea, la nivel national, a unui avion sanitar pentru urgente medicale.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Buzau, plutnier Marius Sarbescu, in perioada 14 martie 2011-14 mai 2011, o echipa mobila de voluntari se va afla pe platoul din Piata Dacia din Buzau in fiecare zi de miercuri, intre orele 14-17, unde sunt asteptati toti cetatenii care doresc sa contribuie la achizitionarea unui avion sanitar pentru urgente medicale.

Potrivit secretarului de stat in Ministerul Sanatatii,  Raed Arafat, se doreste achizitionarea unui avion complet dotat cu echipamente de terapie intensiva, care sa se poata deplasa in timp mult mai scurt la interventii la distanta decat elicopterele. In plus, un astfel de avion poate zbura si in conditii de vizibilitate redusa, comparativ cu elicopterele din dotarea SMURD.

Conform estimarilor membrilor Fundatiei pentru SMURD, un astfel de avion ar costa intre 1,5 milioane de euro (unul second-hand) si 5 milioane de euro (un aparat nou).

Dr. Raed Arafat a facut apel la populatia activa sa completeze formularele pentru donarea celor 2% din impozitul pe profit nu neaparat Fundatiei pentru SMURD, ci si altor entitati care au nevoie de acesti bani.

Reprezentantii Fundatiei pentru SMURD sustin ca, din donatiile provenite din redirectionarea a 2% din impozitul pe venit, au fost adunate sume impresionante – 500.000 de lei in 2009 si 1,2 milioane de lei in 2010, aceasta organizatie fiind a doua din tara la numarul de donatii primite, dupa Biserica, potrivit Agerpres.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Un conducător auto a refuzat să se conformeze semnalului emis de polițiști și a intrat în coliziune cu o altă mașină

Pe străzile din Ilfov, a avut loc o scenă de urmărire asemănătoare celor din filme, după ce un șofer...

Alte articole din aceasta categorie