Buzău: Campania de prevenire a votului ilegal, în trei localităţi

Date:

Peste 800 de persoane cu drept de vot, din trei localităţi ale judeţului, au fost informate, vineri, de poliţişti asupra consecinţelor pe care le implică nerespectarea legislaţiei electorale.

‘Poliţişti din cadrul Birourilor de Proximitate şi Ordine Publică de la Poliţia municipală Buzău au discutat cu cetăţenii din cartierul Dorobanţi şi cu locuitori de pe străzile Viilor, Primăverii şi Prelungirea Dorobanţi, şi s-au întâlnit cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari, unul dintre mesajele transmise vizând semnalarea la ‘112’, a oricăror nereguli ce au legătură cu desfăşurarea procesului electoral’, a declarat, purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, comisarul şef Florina Crucianu.

Potrivit sursei citate, în aceeaşi zi, aproximativ 400 de cetăţeni cu drept de vot din localităţile Verneşti şi Cândeşti au aflat de la poliţişti şi jandarmi că nu au voie să primească bani, bunuri ori alte foloase pentru a alege un anumit competitor electoral sau că nu au voie să voteze de două sau mai multe ori, aceste fapte fiind pedepsite cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani.

Acţiunile s-au desfăşurat în cadrul campaniei de informare şi conştientizare ‘Tu decizi! Votează legal!’ iniţiată la nivel naţional de Ministerul Administraţiei şi Internelor, în contextul alegerilor parlamentare din 9 decembrie 2012.

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...