Buzău – Campania agricolă, perturbată de precipitaţiile abundente

Cele mai citite

Agricultorii buzoieni au întrerupt temporar recoltatul orzului şi al rapiţei în urma precipitaţiile din ultimele zile care pe alocuri au depăşit 20 de litri pe metrul pătrat în numai 24 de ore.
„Ploile au preturbat campania agricolă de vară care se afla în plină desfăşurare, recoltele erau promiţătoare, de 3,5 tone de orz şi de două tone la rapiţă, dar există temeri că vor fi pierderi de recoltă“, a declarat, joi, pentru Agerpres, şeful de secţie la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Buzău, Cosmin Florea.
Potrivit acestuia, într-o singură zi în localităţile Zoreşti şi Frasinu au căzut precipitaţii de peste 20 de litri pe metrul pătrat.
„Agricultorii au fost obligaţi să-şi retragă combinele din lan, plouă de mai multe zile, iar, dacă precipitaţiile nu se vor opri, vom fi martorii apariţiei tăciunelui şi a încolţirii bobului în spic“, a mai spus Cosmin Florea. (Sursa: Agerpres)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Madeira, perla Atlanticului

Insula Madeira, situată în mijlocul Oceanului Atlantic, se remarcă prin peisajele sale spectaculoase, istoria bogată și atmosfera relaxată. Acest...

Alte articole din aceasta categorie