Buzau – Camin pentru batrani defavorizati, patronat de o fundatie crestin-ortodoxa

Cele mai citite

Un camin pentru batrani cu o capacitate de 20 de locuri, patronat de fundatia crestin-ortodoxa „Sfantul Sava“ de la Buzau, a fost inaugurat, marti, in localitatea buzoiana Naeni.
Asezamantul pentru batrani isi va desfasura activitatea intr-un local pus la dispozitie de primaria Naeni in care a functionat inainte de 1990 fostul CAP din localitate.
„Este al treilea camin pentru batrani, dupa cele de la Campeni si Pietroasele, apartinand fundatiei care poarta numele Sfantului mucenic Sava, iar acesta va gazdui 20 de batrani fara niciun sprijin material sau cu posibilitati financiare reduse din toate localitatile aflate pe raza judetului Buzau“, a declarat pentru AGERPRES presedintele Fundatiei „Sfantul Sava“ de la Buzau, parintele Mihai Milea.
Potrivit sursei citate, cele mai multe activitati se vor face pe baza de voluntariat, iar resursele de hrana sunt asigurate de firme din Buzau si din tara sub forma de sponsorizari.
La randul sau, preotul Iulian Negoita, consilier al Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei, a declarat pentru AGERPRES, dupa sfintirea asezamantului, ca „Biserica Ortodoxa Romana isi face prezenta tot mai puternic in viata sociala, spre deosebire de alte camine pentru batrani in acest asezamant avand acces si persoane fara niciun fel de venit“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Alte articole din aceasta categorie