Buzau – Biblia microscopica, la un pas de Cartea Recordurilor

Data:

O Biblie tiparita de o editura din Buzau, care contine peste 3,5 milioane de litere in doar 40 de pagini, la dimensiunea unei cutii de chibrituri, ar putea intra in Cartea Recordurilor.
„Am primit confirmarea de la Guiness Book, iar omologarea propriu-zisa a recordului ar urma sa aiba loc spre finalul anului. In lume exista o varianta asemanatoare, tiparita in Anglia, in anul 1974, dar care are 878 de pagini, fata de numai 40 de pagini cat are editia noastra“, a declarat duminica pentru AGERPRES Emil Simionescu, editorul care a lucrat timp de cinci ani la aceasta editie microscopica.
Potrivit sursei citate, in 40 de pagini au fost condensate cele 66 de carti are Bibliei reprezentand 1.189 de capitole, 31.102 versete, 773.693 de cuvinte si 3.566.480 de litere.
Citirea Bibliei se poate face numai cu ajutorul unei lupe speciale de provenienta germana, deoarece cu ochiul liber cuvintele minusculei tiparituri sunt indescifrabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

La Bohème cu Opera Naţională Română din Iaşi pe operei bucureştene la Bucharest Opera Festival

Opera Națională Română Iași prezintă marți, 11 iunie, ora...

Se conturează un proiect vital pentru sănătatea publică, Centura Verde București-Ilfov

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, alături de...

S-a deschis Aurora Retail Park Giurgiu

Cometex, dezvoltatorul de parcuri comerciale, a inaugurat Aurora Retail...

Peste 9.000 de fermieri din Olt așteaptă ajutorul de 1.500 euro pe hectar

În județul Olt, aproape 9.300 de agricultori s-au înregistrat...