Buzau: ‘Bachus 2012’

Buzau: ‘Bachus 2012’

La cea de a III-a editie a Concursului National de Vinuri ‘Bachus 2012’ desfasurat la Focsani, marea medalie de aur pentru vin alb a fost castigata de Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie (SCDVV) Pietroasa cu soiul Tamaioasa Romaneasca din 2003.

‘Soiul autohton Tamaioasa romaneasca revine in actualitate si releva vocatia Podgoriei Dealu Mare pentru vinurile dulci-aromate, medaliate deja si pe alte meridiane. Din zece probe trimise de noi la Focsani, sapte au fost medaliate, respectiv marea medalie de aur, alte trei medalii de aur si trei de argint’, a declarat, marti, pentru Agerpres, directorul Statiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie (SCDVV) Pietroasa, Ionel Damian.

Potrivit sursei citate, aceste rezultate vor influenta si micii producatori din zona Subcarpatilor de Curbura pentru a cultiva soiuri romanesti, mai ales ca la acelasi concurs Marea Medalie de Aur pentru vin rosu a fost castigata de o firma din Focsani tot cu un soi local, Feteasca Neagra din 2009.

La cea de-a treia editie a concursului organizat in municipiul Focsani de catre Consiliul Judetean Vrancea si Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania, membrii juriului au acordat, pentru cele 246 de probe inscrise, 32 de medalii de aur si 37 medalii de argint.

 

 

AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.