Buzau – Ancheta la o statie antigrindina

Cele mai citite

Pagubele provocate de grindina la sfarsitul lunii august in patru localitati buzoiene din podgoria Dealul Mare se ridica la peste patru milioane de lei, dar acestea puteau fi evitate daca statia antigrindina de la Istrita de Jos ar fi actionat in timp util, a declarat joi pentru AGERPRES seful Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Buzau, Cosmin Florea.
Seful DADR sustine ca, impreuna cu asociatia viticultorilor, Directia Agricola a solicitat Ministerului Agriculturii efectuarea unei anchete pentru tragerea la raspundere a vinovatilor.
„Multi sateni din aceasta cunoscuta zona viticola au drept unica sursa de venit vita-de-vie, grindina care a cazut in cantitati mari la sfasitul lunii august le-a compromis recolta din acest an, dar si din anii urmatori, in conditiile in care exista un serviciu public pentru combaterea acestui fenomen. Am solicitat efectuarea unei anchete la statia antigrindina, tragerea la raspundere a vinovatilor si am primit asigurari ca un grup de experti de la Ministerul Agriculturii se va deplasa la Buzau in urmatoarele zile“, a mai spus seful DADR.
Potrivit unui bilant al DADR Buzau, in localitatile Breaza, Greceanca si Badeni, 500 de hectare de vita-de-vie, plantate cu soiuri precum Merlot si Feteasca regala, au fost afectate in proportie de 50-80 la suta, iar in localitatea Pietroasele, 215 hectare, plantate cu soiurile Tamaioasa romaneasca si Feteasca neagra, au fost afectate in proportie de 90-95 la suta, 220 de hectare, 40-50 la suta si 17 hectare, de numai 20 la suta. Totodata, in comuna Braesti, grindina a distrus acoperisul a 229 de locuinte si 458 de anexe gospodaresti, pagubele produse ridicandu-se la circa un milion de lei, potrivit unei evaluari a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Buzau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Alte articole din aceasta categorie