Buzau – 14 cazuri de hepatita A la doua scoli

Cele mai citite

Alti cinci elevi, dintre care patru de la Scoala nr. 6 si un altul de la Scoala nr. 7 din Buzau, au fost diagnosticati cu hepatita virala de tip A, numarul total al bolnavilor la cele doua scoli ajungand astfel la 14.
Saptamana trecuta, la Scoala nr. 6 din Buzau a fost declarat focar de hepatita A, dupa ce noua elevi au fost internati in spital.
„In prezent, avem 14 suspecti, dintre care 11 internati, confirmati serologic sunt sapte, pentru inca doi urmeaza sa ne vina datele. Elevul de la Scoala nr. 7 a fost considerat in acelasi focar“, a declarat marti, pentru AGERPRES, directorul DSP Buzau, Venera Acsinte.
Potrivit sursei citate, copiii provin din familii sarace si numeroase, care traiesc in conditii improprii de locuit, iar sursele de apa potabila si grupurile sanitare lipsesc in majoritatea imobilelor.
„Pentru evitarea aparitiei altor cazuri s-au luat masuri precum catagrafierea contactilor si vaccinarea acestora, dezinfectii la domiciliul bolnavilor, precum si actiuni de educatie sanitara in scoala“, a mai spus seful DSP Buzau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Vlado Taneski – jurnalistul ucigaș care a șocat Macedonia

Cazurile de jurnaliști implicați în infracțiuni violente sunt rare și, de obicei, atrag atenția și stârnesc interesul publicului. Un...

Alte articole din aceasta categorie