Bursa locurilor de munca pentru absolventi

Data:

Bursa locurilor de munca
Bursa locurilor de munca

Desi suntem in plina criza economica, exista absolventi care nu sunt interesati in totalitate de oferta de locuri de munca disponibila.

La sfarsit de septembrie, la Slobozia, a fost organizata Bursa locurilor de munca pentru absolventi, 21 de societati comerciale din judet oferind 64 de locuri de munca.

Majoritatea ofertelor de munca au fost pentru vanzator, muncitor necalificat, lucrator comercial, economist, consilier juridic, inginer, consultant financiar, inginer topo, cadastru si drumuri.

„Consideram ca este o oferta destul de variata pe care agentii economici o pun la dispozitie pentru absolventii promotiei 2010. Comparand cu oferta de anul trecut, cand am avut 70 de locuri de munca, numarul este aproximativ asemanator”, a declarat Nicoleta Staicu, directorul AJOFM Ialomita, in cadrul unei conferinte de presa.

Desi reprezentantii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca au contactat 692 de agenti economici din tot judetul pentru a participa la Bursa, oferte au avut doar 21 de angajatori, majoritatea din Slobozia.

„Din discutiile noastre cu agentii economici reiese totusi o dorinta din partea unor absolventi de a lucra, dar mai sunt persoane care inca nu sunt sigure de ceea ce vor sa faca, daca isi doresc cu adevarat un loc de munca sau ce fel de loc de munca isi doresc. Din aceasta cauza, dupa terminarea bursei vom incerca sa organizam cat mai multe intalniri cu ei pentru a-si putea stabili un parcurs profesional si a sti ce vor sa obtina. Nu ascundem faptul ca, desi suntem in plina criza economica, exista absolventi care nu sunt interesati in totalitate de oferta de locuri de munca disponibila, de muncitor necalificat, de confectioner… Chiar daca nu au calificare si li se ofera o astfel de posibilitate. Sunt agenti economici care spun ca este dificil de integrat un astfel de absolvent, intrucat acesta nu este foarte constant in dorinta de a munci si de a respecta programul si norma de munca”, a adaugat Nicoleta Staicu.

Un angajator care angajeaza absolventi poate beneficia de facilitatile oferite de legea 76/2002, incheind cu AJOFM conventii pentru incadrarea absolventilor. Pe parcursul unui an, angajatorii primesc anumite sume, in jur de 500 lei lunar, pentru sprijinirea incadrarii in munca a absolventului. In afara de aceasta, orice agent economic poate beneficia de prevederile Ordonantei 13/2010 care il scuteste de plata contributiilor sociale pentru incadrarea in munca a oricarei persoane, indiferent daca este absolvent sau nu, conditia fiind aceea ca persoana sa fi fost in evidentele AJOFM minim trei luni. Pentru a beneficia de aceste facilitati, angajatorul trebuie sa mentina persoana in locul de munca timp de trei ani, absolventul putand pleca numai la demisie.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

În comuna Poboru a izbucnit un incendiu de vegetație uscată ce a afectat aproximativ 30 de hectare

În comuna Poboru, aproximativ 30 de hectare de vegetație...

Sunt peste 1.000 de urşi în Argeş

Moartea violentă a tinerei atacate de un urs în...