Bunuri în valoare de circa 4.000.000 de lei, posibil contrafăcute, au fost descoperite de polițiștii de frontieră giurgiuveni

Data:

Polițiștii de frontieră din Giurgiu, alături de inspectori vamali din cadrul Direcției Regionale Vamale București, au descoperit în urma unei inspecții efectuate asupra unui camion de transport marfă aproximativ 57.000 de bunuri, printre care se numără articole vestimentare, prosoape și covorașe de baie, toate purtând însemnele unor branduri de lux și ridicând suspiciuni de falsificare.

Pe data de 01.03.2024, în jurul orei 02:30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în țară un camion condus de un cetățean turc în vârstă de 50 de ani. Conform documentelor de însoțire a mărfii, vehiculul era încărcat cu textile și urma ruta Turcia-România-Polonia.

În timpul inspecției fizice a camionului, s-a constatat că șnurul asigurator dintre capul tractor și remorcă fusese tăiat și reatasat. În continuarea cercetărilor, în interiorul remorcii, polițiștii de frontieră împreună cu inspectori vamali din cadrul Direcției Regionale Vamale București au găsit printre mărfurile transportate legal aproximativ 57.000 de bunuri constând în articole vestimentare, prosoape și covorașe de baie, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute și fiind suspectate a fi contrafăcute.

Bunurile, evaluate la peste 4.000.000 de lei dacă ar fi fost comercializate ca produse autentice, au fost confiscate de către polițiști în vederea continuării investigațiilor.

În prezent, șoferul turc este investigat pentru infracțiunea de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, aducând prejudicii titularului mărcii înregistrate. După finalizarea investigațiilor, vor fi propuse soluții legale de către unitatea de parchet.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Monstrul de lângă noi

Nu mai știu cine a zis că statul român...

Anunț concurs Primăria Frumușani din 17.07.2024

Primaria Comunei Frumușani, Județul Călarași organizează concurs de recrutare...