Bugetarii calaraseni se pregatesc de greva generala

Cele mai citite

Bugetarii din Clarasi se pregatesc de greva
Bugetarii din Clarasi se pregatesc de greva

Potrivit presedintelui Aliantei Nationale a Sindicatelor Bugetarilor „SED LEX“, Sindicatul Finantelor Publice Calarasi, Puiu Meleaca, Comitetul Director al Aliantei Nationale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX, format din presedintii Federatiei Nationale a Sindicatelor din Finante, Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratia Locala, Federatiei Nationale a Sindicatelor Muncii si Protectiei Sociale, Federatiei Nationale a Statisticienilor, Federatiei Nationale a Sindicatelor din Politie, Sindicatului National al Functionarilor Publici din Inspectia Muncii, Sindicatului National al Garzii de Mediu, Sindicatului National al Functionarilor Publici si Personalului Contractual, s-au reunit in data de 15 septembrie 2010, in sedinta extraordinara.

La intrunire, s-a hotarat initierea procedurilor pentru declansarea grevei generale in administratia publica pentru „revenirea la nivelul de salarizare anterior reducerii cu 25%; renuntarea la disponibilizarea salariatilor din administratia publica, deoarece suntem subdimensionati cu aproximativ 12%; aplicarea tuturor contractelor colective in administratia locala conform principiului descentralizarii administratiei publice; rediscutarea tuturor grilelor de salarizare din noua lege privind salarizarea personalului bugetar; acordarea veniturilor suplimentare din sumele atrase la bugetul statului din activitatile infractionale si de contrabanda descoperite de institutiile competente ale administratiei publice“.

De asemenea, presedintele Sindicatului Finantelor Publice Calarasi, Puiu Meleaca, a mai precizat ca „data declansarii grevei generale la nivel national va fi stabilita de catre Consiliul Unional al Aliantei SED LEX dupa ce fiecare organizatie sindicala va obtine semnaturile membrilor de sindicat pentru declansarea grevei generale pe termen nelimitat, acestia urmând a fi informati cu privire la: neplata salariilor pentru zilele in care vor participa la actiunea de protest; suspendarea din functie pe perioada grevei pentru functionarii publici; existenta presiunilor din partea politicului si cetatenilor pe toata perioada desfasurarii actiunii de protest, inclusiv amenintari de orice natura; necesitatea verificarii oricarui zvon destabilizator legat de modul in care se desfasoara greva la nivel national.

Actiunea de protest va avea doua componente. In primele doua zile de la declansarea grevei generale, salariatii nu se vor prezenta la locurile de munca si vor sta acasa; incepând cu a treia zi, pe termen nelimitat, salariatii vor picheta institutiile, fara sa intre in cladiri sau sa desfasoare vreo activitate.

Comitetul Director al Aliantei SED LEX nu a stabilit un termen limita sindicatelor membre pentru finalizarea procedurilor precizate mai sus, pentru a ne asigura astfel ca informarea fiecarui membru de sindicat va fi temeinica“ a conchis Puiu Meleaca.

Ultimele articole

Rata somajului in Braila

Rata şomajului în judeţul Brăila este de 5,99%, cu 0,06 puncte procentuale mai mare decât cea înregistrată la nivelul...

Eroziune pe malul drept al braţului Borcea

Structurile specializate pentru intervenţii în situaţii de urgenţă au intervenit în mai multe judeţe pentru salvarea a mai multor...

Un jucător de la Oţelul Galaţi a fost înjunghiat în abdomen

Scene incredibile în Galaţi. Potrivit GSP, Samuel Cojoc, un jucător al Oţelului, a fost înjunghiat în noaptea dintre 3...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ