Bugetarii ameninţă cu proteste de amploare din cauza concediilor obligatorii fără plată

Bugetarii ameninţă cu proteste de amploare din cauza concediilor obligatorii fără plată

protestebugetariNoua lege unică de salarizare, precum şi concediile obligatorii fără plată pentru bugetari stârnesc ample nemulţumiri printre aceşti angajaţi. La rândul lor, şi bugetarii prahoveni sunt nemulţumiţi de situaţia menţionată şi ameninţă cu mari acţiuni de protest. Curtea Constituţională hotărâse, iniţial, să se pronunţe cu privire la legea unică de salarizare la sfârşitul lunii decembrie, însă s-a revenit asupra situaţiei, iar în urmă cu câteva zile, legea a fost aprobată, într-o formă care atrage vii şi numeroase controverse. În plus, obligativitatea concediilor fără plată pentru bugetari stârneşte alte nemulţumiri. Din acest motiv, sindicaliştii din sectorul menţionat, între care şi cei prahoveni spun că vor organiza acţiuni de protest în următoarea perioadă, într-o formă inedită, având în vedere că avem un Guvern interimar.

„Dacă vor să ne dea liber, atunci nu ne vom prezenta deloc la serviciu. Nu ştiu cum va fi implementat concediul fără plată, pentru că este nevoie şi de acordul angajaţilor, iar salariaţii nu-şi vor da acceptul“, a declarat Gheorghe Neaga, liderul CNSLR Frăţia filiala Prahova

Cu privire la aceste nemulţumiri, liderul CNSLR Frăţia filiala Prahova, Gheorghe Neaga, ne-a declarat următoarele: „Este o ameninţare mai veche, iar oamenii nu sunt de acord cu această decizie. Nu ştiu însă cum va fi implementat concediul fără plată, pentru că este nevoie de acordul angajaţilor, iar salariaţii nu-şi vor da acceptul. Sindicatele nu vor sta pe gânduri şi au găsit o metodă prin care să nu permită aplicarea concediului fără plată. Dacă vor să ne dea liber, atunci nu ne vom prezenta deloc la serviciu. Nu putem să protestăm împotriva Guvernului pentru că este unul interimar, aşa că dacă ne obligă să ne luăm concediu, atunci oamenii nu se vor mai prezenta deloc la posturi. Vor rămâne astfel cu treaba neterminată pe 2009“, a mai spus Gheorghe Neaga.

Leave a Reply

Your email address will not be published.