Bucurie mare la Buzău. S-a deschis prima creșă construită de la zero în ultimii 35 de ani

Data:

Miercuri dimineață, strada Colonel Buzoianu din Buzău a fost plină de viață, datorită tinerilor părinți care își duceau copiii la cea mai nouă creșă a orașului, „Căsuța bucuriei”. Aceasta este prima creșă construită de la zero în municipiu în ultimii 35 de ani, un proiect realizat cu fonduri europene și aparținând Școlii Gimnaziale „Nicu Constantinescu”. La deschidere au participat părinți, bunici și autorități locale, inclusiv primarul Constantin Toma, inspectorul școlar general Daniela Palcău și alte cadre didactice. Evenimentul a inclus o slujbă de sfințire, urmată de o festivitate de deschidere oficială.

Primarul Constantin Toma a subliniat importanța acestei investiții pentru comunitate, menționând că astfel de proiecte contribuie la dezvoltarea infrastructurii educaționale și pot avea un impact pozitiv chiar și asupra natalității. Creșa va oferi îngrijire pentru 40 de antepreșcolari, consolidând astfel oferta educațională a școlii care include acum programe pentru toate ciclurile educaționale, de la antepreșcolari până la gimnaziu și chiar programul „A doua șansă”.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL