Bucurie la olteni. Producția industrială a crescut cu 7% în primele șapte luni ale anului

Data:

În primele șapte luni ale anului 2024, producția industrială din județul Olt a înregistrat o creștere semnificativă, contribuind la exporturi anuale de aproximativ două miliarde de euro. Conform datelor furnizate de Direcția Regională de Statistică Olt, indicele producției industriale (IPI) a crescut cu 7,1% față de aceeași perioadă din 2023, iar în luna iulie 2024, creșterea a fost și mai accentuată, de 20% comparativ cu iulie 2023.

Cifra de afaceri din industrie a înregistrat, de asemenea, o creștere de 7,1% în luna iulie 2024 față de aceeași lună a anului precedent, ceea ce reflectă o tendință pozitivă în sectorul industrial al județului.

Pe partea de exporturi, în primele cinci luni ale anului 2024, acestea au însumat 910,8 milioane de euro. Categoriile principale de mărfuri exportate au fost:

  1. Metale comune și articole din acestea – 396 milioane de euro.
  2. Materiale plastice, cauciuc și articole din acestea – 374 milioane de euro.
  3. Echipamente electrice – 101 milioane de euro.

Exporturile de produse textile au avut o valoare relativ mică, însumând doar 12 milioane de euro.

În ceea ce privește importurile, acestea au totalizat aproape 577 milioane de euro, majoritatea fiind materii prime destinate industriei de prelucrare a metalelor, producția de anvelope și cabluri electrice. Importurile de materii textile au fost de aproape 50 de milioane de euro, de aproape cinci ori mai mari decât exporturile din acest sector.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL