București-Ilfov se evidențiază ca fiind regiunea din România cu cea mai ridicată rată de motorizare în rândul populației

Data:

București și județul Ilfov împreună alcătuiesc regiunea din România cu cea mai ridicată rată de motorizare a populației, având o medie de 640 de autoturisme la mia de locuitori, cifră apropiată de cea înregistrată în majoritatea regiunilor din Franța, Germania, Austria și Italia, conform datelor furnizate de Eurostat pentru anul 2022.

În restul României, conform informațiilor prezentate de Ziarul Financiar, situația este diferită. În regiunile din centrul, vestul și nord-vestul țării, ponderea variază între 407 și 447 de mașini la mia de locuitori, în timp ce în regiunile din est și sud această cifră oscilează între 315 și 393 de mașini.

Printre cele 10 regiuni europene cu cea mai mică rată de motorizare, două se află în România, patru în Grecia, două în Franța, iar câte una în Germania și Austria, respectiv în zona metropolitană Berlin și în cea a Vienei.

La polul opus, țara cu cel mai ridicat număr de mașini la mia de locuitori este Italia: Valle d’Aosta are o medie de 2.339 autovehicule la mia de locuitori, urmată de Provincia Trento cu 1431 și Bolzano cu 935.

Dintre cele mai motorizate 10 regiuni din Europa, șase sunt situate în Italia, iar câte una în Finlanda, Grecia, Olanda și Cehia.

Numărul de mașini într-o regiune depinde în mare măsură de condițiile economice locale, precum și de reglementările fiscale specifice.

În ceea ce privește mașinile electrice, în anul 2022, regiunile cu cea mai mare proporție a acestora în totalul mașinilor înmatriculate se aflau în Olanda și Suedia, cu ponderi medii cuprinse între 6,6% și 12,8%.

În topul regiunilor cu cele mai mari proporții de mașini electrice, patru sunt din Olanda, patru din Suedia, iar câte una din Luxemburg și Austria.

Pe de altă parte, șapte regiuni din Grecia și câte una din Cehia, Polonia și Spania nu înregistrează nicio mașină electrică în totalul autoturismelor înmatriculate.

În România, în zona București-Ilfov, în urmă cu doi ani, ponderea mașinilor electrice era de 0,79%, în timp ce în restul regiunilor această pondere varia între 0,14% și 0,3%.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Culturile de porumb și floarea soarelui sunt deja compromise în Olt

Culturile de porumb au fost grav afectate de căldura...

Fest-în-Vale la #MagicLandBreb, Maramureș, între 16 și 18 august

Pentru al șaselea an consecutiv, Fest-în-Vale se întâmplă într-un...

O femeie a fost lovită de o dubă pe trecerea de pietoni, la Jolie Ville- Pipera

În urmă cu circa 20 de minute (13.14) am...

Aproximativ 5 hectare au ars într-un incendiu de vegetaţie în Chiajna

Un incendiu de vegetație a izbucnit în localitatea Chiajna...