Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au luat decizia de a demara urmărirea penală împotriva vicepreședintelui Consiliului Județean Argeș, Marius-Florinel Nicolaescu, în cadrul unui dosar ce vizează achiziționarea de locuințe destinate persoanelor vulnerabile. Acest demers vine în urma a 21 de percheziții efectuate de procurori în luna septembrie a.c. în legătură cu această cauză.
Zilele trecute, DNA a anunțat că procurorii din Serviciul Teritorial Pitești au dispus inițierea urmăririi penale împotriva lui Nicolaescu Marius-Florinel, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș. El este acuzat de utilizarea, în mod direct sau indirect, a informațiilor nedestinate publicității sau de permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. De asemenea, i se aduce acuzația de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
Conform comunicatului emis de DNA, în anul 2022, în cadrul proiectelor “Locuințe protejate – siguranță și îngrijire Argeș”, “Centru de criză pentru persoane adulte cu dizabilități” și “Centru Respiro pentru persoane adulte cu dizabilități”, ce implicau achiziționarea de locuințe destinate persoanelor vulnerabile, vicepreședintele Nicolaescu Marius-Florinel ar fi furnizat informații nedestinate publicității unor oameni de afaceri. Aceste informații se refereau la modul de compartimentare al viitoarelor imobile, prețul propus pentru fiecare locuință, perioada planificată pentru achiziții în cursul anului 2023 și modalitatea de achiziție.
În consecință, tot în acest an, conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș (DGASPC) ar fi achiziționat de la o societate comercială administrată de una dintre persoanele cărora li s-au dezvăluit informațiile, cinci clădiri la prețuri supraevaluate, în condițiile în care acestea nu erau finalizate și nu erau conectate la rețelele de apă, gaze și canalizare.
Aceste acțiuni ar fi condus la un prejudiciu estimat la 3.550.000 lei pentru DGASPC Argeș, simultan cu obținerea unui folos necuvenit în aceeași sumă pentru societatea omului de afaceri, beneficiar al informațiilor nedestinate publicității. În prezent, ancheta este în desfășurare, vizează și alte persoane și implică acte de urmărire penală.