Braila – Victor Ponta: Proportia pe listele USL nu este egalitatea, ci este data de scorul electoral al fiecarui partid

Data:

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat vineri, la Conferinta Municipala a PSD Braila, ca nu trebuie sa existe nici o temere in ceea ce priveste intocmirea de catre Uniunea Social Liberala a listelor de alegeri pentru 2012, deoarece proportia de reprezentare pe acestea va fi data de scorul electoral al fiecarui partid care face parte din USL.
„Proportia pe liste nu este paritatea, egalitatea, ci ea este data de proportia scorului electoral al fiecarui partid din alianta. Poate va va fi greu sa fiti pe liste cu liberali care poate nu va plac, dar trebuie sa faceti acest sacrificiu, pentru ca USL inseamna un proiect national. Ne bazam pe dumneavoastra. Braila este un judet, care sprijina si voteaza de atata vreme PSD“, a spus Ponta.
Liderul PSD a adaugat ca „Braila nu trebuie sa se planga“, deoarece actualul presedinte al Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, liderul PSD Braila, va iesi cu siguranta primul in sondajele organizate de USL, la fel si primarul municipiului Braila, Aurel Simionescu, dar ca sunt judete unde intr-adevar sunt probleme.
„Nu trebuie sa va plangeti la Braila. Ganditi-va ca sunt judete, cum este de exemplu Calarasiul, Giurgiu sau Hunedoara, unde liberalii au si presedintele de consiliu judetean si primarul. Acolo sa nu fiti in locul meu cand vorbiti cu colegii de la PSD“, a spus Ponta.
Intrebat daca la Braila protocolul USL este valabil, de vreme ce liderul PC, Gheorghi Obreja, a refuzat sa il semneze, Ponta a spus ca el este perfect valabil, atata vreme cat el a fost semnat la nivel central, de presedintele PC, Daniel Constantin.
„Acum, daca presedintele PC de la Braila vrea sau nu vrea, e o problema a Partidului Conservator. Din punctul meu de vedere, USL exista la Braila. Tot din punctul meu de vedere, USL va castiga majoritatea absoluta in consiliul judetean primaria resedinta de judet si in majoritatea localitatilor din Braila“, a declarat Ponta.
Victor Ponta a tinut sa reaminteasca o prevedere expresa din protocolul, care spune ca „orice membru PNL, PSD sau PC, care voteaza impreuna cu cei de la PDL sau formeaza vreo alianta cu cei de la PDL, va fi exclus“.
Presedintele PSD a mai spus ca, daca legea se modifica si primarul se alege dintr-un singur tur, va incerca sa ii convinga pe social-democrati sa este mult mai bine sa se mearga in alegeri cu candidat unic din partea USL.
„Altfel, este prostesc sa ne punem candidat si noi si liberalii si sa iesim pe locul doi sau trei, iar pe unu sa scape un pedelist. Pentru mine orice pesedist, orice liberal, orice conservator este mai bun decat un democrat liberal. Si cred ca trebuie sa ne batem pentru toti la fel“, a mai spus Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Abonare

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Câte limbi sunt vorbite în lume

Limba este un mijloc de comunicare extrem de important...

Consiliul Europei – ce este și cum funcționează

Consiliul Europei este o organizație interguvernamentală ce a fost...

Charles Dickens – unul dintre cei mai importanți scriitori britanici din toate timpurile

Charles Dickens este unul dintre cei mai importanți scriitori...

Legiunea pierdută a lui Crassus

Legiunea pierdută a lui Crassus este una dintre cele...