Braila – Victor Ponta: Domnul Severin este acum in afara PSD si procedurile de excludere se termina luni

Date:

Presedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, a declarat vineri, la Braila, ca europarlamentarul Adrian Severin este exclus din PSD in momentul de fata, procedurile de definitivare a acestei hotarari urmand sa se incheie in cursul zilei de luni.
„Domnul Severin este acum in afara PSD si procedurile de excludere se termina luni. Cazul Adrian Severin este o lovitura pentru noi. Este un moment extrem de neplacut. A fost, in acelasi timp, ocazia sa aratam si sa arat eu, pana la urma, de la care se asteapta cel mai mult, ca am puterea sa iau decizii dureroase, dar necesare. Trebuie sa invatam ce avem de invatat din cazul Severin“, a afirmat Ponta, intr-o conferinta de presa.
Intrebat cum incearca sa il convinga pe Adrian Severin sa demisioneze din Parlamentul European, Victor Ponta a spus ca, la fel ca si in cazul parlamentarilor „tradatori“ din tara, care se plimba de la un partid la altul si nu li se poate retrage mandatul, la fel si in cazul lui Adrian Severin, nu se poate interveni pentru retragerea mandatului de europarlamentar.
„Asa cum nici presedintele Parlamentului European, nici noi, din punct de vedere legal, nu avem posibilitatea sa ii retragem mandatul, ceea ce e un lucru neplacut. Eu cu domnul Schulz, liderul grupului socialistilor europeni, si cu domnul Rasmussen, presedintele PES, am discutat si luni, si marti, referitor la acest subiect, pentru ca eu am anuntat decizia in acelasi timp cu grupul socialist european. Pozitia noastra politica este identica, si anume excluderea domnului Severin si solicitarea publica si expresa de a-si da demisia din Parlamentul European, pentru ca acel mandat a fost castigat de PSD, nu de domnul Severin individual“, a spus Ponta.
Victor Ponta a precizat ca nu i se pare prea mare termenul de 48 de ore, in care a luat decizia excluderii lui Adrian Severin din PSD, asa cum a fost criticat.
„Acum, daca tot am luat decizia, inteleg ca trebuia sa o iau mai repede. Ca nu e bine in 48 de ore, e bine in 24. In 48 de ore am luat o decizie dureroasa, neplacuta, dar necesara pentru noi, ca partid si pentru onoarea si imaginea noastra. Dar cei care de sase luni o tin pe Anastase in functie? Sase luni nu e un termen prea mare, daca in 48 de ore e prea mult?“, a declarat Victor Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...