Braila – Un singur centru de permanenta in tot judetul

Data:

Un singur centru de permanenta medicala functioneaza, in prezent, in tot judetul Braila, iar Directia de Sanatate Publica (DSP) face demersuri pentru infiintarea a inca sapte astfel de centre, ca structuri tampon intre medicii de familie si Unitatea de Primiri Urgente.
Directorul DSP Braila, Gabriel Ciochina, a explicat miercuri, in cadrul sedintei Comitetului consultativ de dialog civic, ca institutia are in plan infiintarea a doua centre de permanenta in municipiul Braila si cate unul in localitatile Tufesti, Sutesti, Ianca, Dudes si Faurei.
„La propunerile DSP, au raspuns afirmativ consiliile locale din Sutesti, Tufesti si Ianca, hotarari de consiliu care au fost transmise Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Braila, pentru a da acordul prealabil infiintarii centrelor“, a declarat Ciochina.
Singurul centru de permanenta medicala din judet, situat la Insuratei, a fost infiintat in 2003, iar de la inceputul acestui an, aici au fost consultati 4.126 de bolnavi, dintre care 1.126 neasigurati.
La propunerea Ministerului Sanatatii, Guvernul a aprobat Ordonanta nr.7/2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 263/2004, privind asigurarea continuitatii asistentei medicale prin centrele de permanenta.
Centrele de permanenta sunt obligate sa asigure continuitatea asistentei medicale primare de luni pana vineri, intre orele 15,00 – 8,00, iar in zilele de sambata si duminica si cu ocazia sarbatorilor legale, serviciul de permanenta se va efectua in intervalul 8,00 – 8,00 a doua zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL