Brăila: Rata şomajului este mai mare decât cea înregistrată la nivel naţional

Data:

rata somajRata şomajului înregistrată în luna noiembrie în judeţul Brăila este mai mare decât cea raportată la nivel naţional, potrivit unei informări făcute publice miercuri de directorul executiv al Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM), Simona Cîrligea.

Rata şomajului înregistrată la 30 noiembrie 2012 la nivelul judeţului Brăila a fost 6,29 %, cu 0,31 puncte procentuale mai mare decât la finele lunii anterioare şi cu 0,89 puncte procentuale mai mare decât cea înregistrată la nivel naţional.

Structura şomerilor pe niveluri de pregătire se prezintă astfel: 76,9 % cu nivel de pregătire primar, gimnazial şi profesional/şcoală de arte şi meserii, 16,1 % liceal /postliceal şi 7,0 % universitar.

Ponderea cea mai ridicată a fost deţinută de persoanele cu vârsta cuprinsă între 40-49 ani şi cele cu vârsta cuprinsă între 30-39 ani, astfel: 16,3 % aveau vârsta sub 25 ani, 6,9 % între 25-29 ani, 24,3 % între 30-39 ani, 25,8 % între 40-49 ani, 12,1 % între 50-55 ani, iar 14,6 % cu vârsta mai mare de 55 ani.

Din totalul şomerilor, femei sunt 38,2 %, iar bărbaţi 61,8 %; şomeri indemnizaţi sunt 28,4 % şi 71,6 % şomeri neindemnizaţi; şomeri din mediul rural 63,2 % şi 36,8 % din mediul urban.

În evidenţa AJOFM Brăila, la data de 30 noiembrie se aflau înregistraţi 8.211 şomeri, în creştere cu 831 persoane faţă de aceeaşi dată a anului anterior.

 

 

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Biblioteca Metropolitană București – Sediul Central “ Mihail Sadoveanu”

Sediul principal, Biblioteca Mihail Sadoveanu, reprezintă unul dintre cele...

Ultimele zile din Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition

Ultimele patru zile ale Bucharest Opera Festival – All...

Spectacolul lectură „Citește-mă!” va avea loc pe 17 iunie 2024, la Teatrul PODUL

În perioada mai-iunie s-a desfășurat programul educațional „Citește-mă!” –...

Lacul Negru, un refugiu de liniște în inima județului Buzău

Lacul Negru, situat în județul Buzău, este un exemplu...