Braila – Proiect de dezvoltare a statiunii Blasova din Insula Mare a Brailei

Braila – Proiect de dezvoltare a statiunii Blasova din Insula Mare a Brailei

Statiunea Blasova, situata in Insula Mare a Brailei, unde au fost concesionate loturi de teren pentru construirea de case de vacanta, va intra anul acesta pe un program de investitii pe infrastructura si alimentare cu apa si energie electrica, dupa cum a anuntat Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Braila, Bunea Stancu.
„Vom incepe investitiile in aceasta zona, pentru ca sunt mai multe loturi pe care le-au luat oamenii, ca si concesiune, si va trebui sa dam drumul la aceasta ministatiune. Este aprobat drumul intre Braila si Marasu, inclusiv cei 16 km pana la Blasova, ca si cale de acces. Drumul de la magistrala pana la Blasova este asfaltat si sper ca nu l-au stricat cei cu combinele aflate in Insula Mare“, a declarat Stancu.
Loturile oferite spre concesiune au o suprafata de 250 metri patrati si au fost adjudecate pentru o perioada de 49 ani, de catre persoane fizice sau juridice, pentru o redeventa anula de 345 euro.
Prin Hotararea de Guvern nr. 2118/9.12.2004, s-a aprobat transmiterea suprafetei de 309,87 ha  din domeniul public al statului si din administrarea Agentiei Domeniilor Statului si a suprafetei de 375,00 ha, ce constituie Lacul Blasova, aflata administrarea Administratiei Nationale „Apele Romane“, in domeniul public al judetului Braila si in administrarea CJ Braila.
Amplasata in Insula Mare a Brailei, zona Blasova permite generarea si dezvoltarea de activitati de turism, servicii nepoluante, sport si agrement, precum si integrarea in sistemul de protectie si de monitorizare a cursului Dunarii, de la izvoare si pana la varsare in Marea Neagra.
Avand in vedere conditiile  de care dispune Lacul Blasova, CJ considera ca acesta poate fi introdus in circuitul economic si turistic al judetului Braila, ca destinatie de piscicultura in regim natural, pescuit sportiv, agrement nautic si vanatoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.