Braila – Primaria municipiului contribuie cu zece milioane lei la realizarea bazinului olimpic de inot

Data:

Primaria Brailei va contribui de la bugetul local cu zece milioane de lei, pentru realizarea in municipiu a bazinului olimpic de inot, anuntata, luna trecuta, de ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea.
Investitia totala pentru realizarea acestui obiectiv este de 34 milioane de lei, iar aceasta va fi acoperita 30% de la Primaria Brailei, suma ce a fost deja aprobata de consilierii locali municipali, iar restul de la Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului.
„Noi ne-am angajat ca ii dam anul acesta pentru prima parte, care inseamna proiectare. Suntem in octombrie, deja ma indoiesc ca se va putea intampla mare lucru. Ma indoiesc ca o sa ne apucam sa sapam o groapa ca sa aiba unde se aduna zapada. Pentru anul viitor si celalalt an va trebui sa prevedem sumele respective“, a declarat primarul Brailei, Aurel Simionescu.
Licitatia pentru realizarea proiectului, lansata pe SEAP de Compania Nationala de Investitii, a fost castigata de trei firme, care au participat la licitatie sub forma unei asociatii, termenul de executie fiind de 18 luni, iar garantia lucrarii de 60 de luni.
Elena Udrea a afirmat pe 10 septembrie, la Braila, ca se va incepe constructia unui bazin olimpic de inot, in valoare de peste 34 milioane lei, pentru ca multipla campioana la natatie Camelia Potec sa poata inota in conditii olimpice.
„Construim un bazin olimpic de inot la Braila, pentru ca domnisoara Camelia Potec sa poata inota in conditii olimpice. E firesc ca aici, unde se face performanta sportiva, este nevoie de un bazin olimpic, mai mult decat in alte localitati din tara. Lucrarile vor incepe, probabil, luna aceasta. S-au finalizat procedurile de achizitie si asteptam doar confirmarea participarii din partea primariei si atunci dam drumul lucrarilor“, a spus Elena Udrea.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

În comuna Poboru a izbucnit un incendiu de vegetație uscată ce a afectat aproximativ 30 de hectare

În comuna Poboru, aproximativ 30 de hectare de vegetație...

Sunt peste 1.000 de urşi în Argeş

Moartea violentă a tinerei atacate de un urs în...