Prefectura Brăila a atacat luni în contencios administrativ hotărârea Consiliului Judeţean privind organizarea în data de 24 iulie a unui referendum, în care populaţia să fie consultată în legătură cu desfiinţarea judeţului.
„În urma analizării sub aspectul îndeplinirii prevederilor legale a Hotărârii Consiliului Judeţean Brăila din 30 iunie 2011, referitoare la organizarea referendumului judeţean în vederea consultării cetăţenilor din judeţul Brăila privind desfiinţarea unităţii administrativ – teritoriale Brăila, Instituţia Prefectului Judeţului Brăila a considerat că aceasta este nelegală, drept pentru care, în temeiul art. 3 alin. 1 din Legea 554/2004, a atacat-o în instanţa de contencios administrativ, în vederea anulării“, se arată într-un comunicat remis de Prefectura Brăila.
Conform prevederilor art. 3 alin. 3 din Legea contenciosului administrativ 554/2004, „până la soluţionarea cauzei, actul atacat, în speţă Hotărârea Consiliului Judeţean Brăila 92 din 30 iunie 2011, este suspendat de drept, până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a cauzei“.
Consilierii brăileni au adoptat pe 30 iunie hotărârea privind organizarea, pe 24 iulie, a unui referendum în vederea consultării cetăţenilor cu privire la desfiinţarea judeţului Brăila.
Proiectul a trecut cu 23 de voturi pentru şi nouă abţineri, cei care s-au abţinut de la vot fiind consilierii PDL, pe motiv că referendumul are la bază „doar discuţii purtate în presă şi nu documente care să poată fi combătute prin această formă de consultare publică a populaţiei“, după cum declara liderul consilierilor judeţeni PDL, Nicolae Mitroi.
Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila s-a declarat în mai multe rânduri pentru regionalizarea ţării prin revizuirea Constituţiei şi nu pentru împărţirea pe judeţe mari, potrivit proiectului aflat în dezbatere. El a susţinut că, din punctul său de vedere, i-ar conveni ca Brăila să rămână în regiunea de sud-est, aşa cum este formată ea din judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Tulcea şi Vrancea, motivul fiind potenţialul pe care îl oferă această zonă. (Sursa: Agerpres)
Brăila – Prefectura a atacat în contencios hotărârea privind organizarea referendumului
Data:
Disclaimer
„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător." Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal