Brăila – Opt biserici construite înainte de 1990 au primit în proprietate pământul pe care se află

Cele mai citite

Opt biserici din Brăila, construite înainte de 1990, au primit în proprietate pământul pe care se află, în urma unei hotărâri a Consiliului Local Municipal, deoarece lipsa actelor de proprietate asupra terenurilor le împiedica să acceseze fonduri pentru renovare.
Liderul grupului consilierilor locali PNL Brăila, Vasile Varga, vicepreşedinte al Consiliului Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că le-a cerut primarului Aurel Simionescu şi prefectului Dumitru Popa să găsească o soluţie pentru reglementarea regimului juridic al acestor edificii, majoritatea monumente istorice, care nu pot accesa fonduri pentru renovare.
„Aceste edificii nu sunt proprietate nici a primăriei, nici proprietate privată. Terenul este problema. Evidenţa acestora este numai la episcopie, prin transferul de la Episcopia Buzăului la Episcopia Dunării de Jos. Va trebui să găsim la comisia de urbanism o soluţie“, a declarat Vasile Varga.
Cele opt parohii care au primit, în urma hotărârii CLM Brăila, terenurile pe care se află amplasate bisericile sunt „Sfinţii Apostoli“, „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril“, „Sfântul Spiridon Vechi“, „Sfântul Spiridon Nou“, „Sfânta Treime“, „Sfântul Ilie“, „Înălţarea Domnului“ şi „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

O altă victimă a sistemului medical își spune povestea… post-mortem

Ioana Săndulescu a fost medic primar medicină de laborator la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sf. Spiridon". Spunem "a fost", pentru...

Alte articole din aceasta categorie