Braila – Laborator de antibiograma, in locul Spitalului de Obstetrica si Ginecologie

Cele mai citite

Un laborator de antibiograma va fi infiintat in Braila, in locul Spitalului de Obstetrica si Ginecologie.
„Avem in plan ca, in locul Spitalului de Obstetrica si Ginecologie, sa infiintam laboratorul de antibiograma, care va duce, cu siguranta, la scaderea consumului de medicamente in spital. Cu ajutorul antibiogramei, doctorii pot stabili exact ce antibiotic trebuie sa prescrie in fiecare caz medical in parte si nu va mai aplica pe acelasi bolnav doua – trei medicamente pentru a rezolva situatia“, a declarat luni, pentru AGERPRES, presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu.
Presedintele CJ a precizat ca investitia face parte din planul de reducere a cheltuielilor in spital, deoarece analizele facute aici le vor permite sa spuna cu exactitate despre ce microb este vorba in fiecare situatie in parte si sa prescrie medicamentul corect.
Antibiograma este analiza care testeaza in laborator antibioticul la care este sau nu sensibil un microb cauzator de boala, iar in raport de rezultatul antibiogramei medicul stabileste cel mai indicat sau cele mai indicate antibiotice pentru tratarea bolii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Alte articole din aceasta categorie