Braila – A fost inaugurat unicul centru de tratament complet al glaucomului din tara

Data:

Unicul centru de tratament complet al glaucomului din tara, amenajat in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Braila, a fost inaugurat duminica, in prezenta vicepresedintelui Societatii Nationale de Glaucom, Gabriel Stefan.
Centrul Judetean de Glaucom este o investitie in valoare de peste 200 mii de euro, realizata in exclusivitate din bugetul Consiliului Judetean (CJ) Braila, dotarile pentru diagnosticarea si tratarea glaucomului fiind la nivelul anului 2011.
Vicepresedintele Societatii Nationale de Glaucom, Gabriel Stefan, a declarat cu aceasta ocazie ca infiintarea acestui centru reprezinta „un punct de rascruce intre Bucuresti si Iasi, un punct important in asigurarea actului medical“, avand mari sanse sa ajunga un centru zonal de excelenta.
Centrul este dotat cu aparatura laser pentru tratamentul chirurgical, dar si cu instrumente medicale de ultima generatie pentru depistarea altor boli din campul vizual.
Presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat ca va continua dotarea cu instrumentar medical a Sectiei de Oftalmologie, in care este integrat Centrul de Glaucom, si ca un accent deosebit se va pune pe cercetare.
„In Centrul de Glaucom se va face si cercetare, iar doctorii se vor putea apleca asupra fenomenelor din oftalmologie. Am vazut in Suedia ca medicii de acolo sunt foarte bine ancorati in ceea ce priveste cercetarea si ne-au promis ca, daca suntem hotarati, pot sa primeasca trei medici de-ai nostri la ei sau pot sa vina ei aici“, a declarat Stancu.
Pacientii care vin cu trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist pot beneficia, in regim gratuit, de dotarile acestui centru, decontarea cheltuielilor fiind facuta de catre Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, dar aceleasi servicii pot fi oferite contra cost si altor persoane, indiferent daca sunt din Braila sau din alte judete ale tarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL