Braila – Datornicii CET isi vor petrece sarbatorile in frig

Data:

Brailenii racordati la sistemul centralizat de incalzire, care inregistreaza datorii la CET, isi vor petrece sarbatorile in frig si nu au nici sanse prea mari ca iarna aceasta sa aiba caldura in case.
CET a reluat furnizarea caldurii si a apei calde in 160 de asociatii de proprietari, care sunt cu datoriile la zi la intretinere, din 800 racordate la sistemul centralizat, dupa o saptamana in care toata Braila a fost in frig, ca urmare a datoriilor inregistrate de CET la furnizorul de gaz metan, Alpha Metal.
„Vor primi caldura doar 160 de asociatii de proprietari, sunt cei cu plata la zi. Am cerut celor de CET sa isi regleze modul in care dau agent termic, astfel incat asociatiile care sunt cu plata zi sa primeasca caldura. Avem asociatii care au sute de milioane datorie si care nici nu au de gand sa mai plateasca“, a declarat primarul de Braila, Aurel Simionescu.
Primarul a precizat ca municipalitatea si conducerea CET cauta solutii pentru asigurarea unui „minim termic“ in apartamentele brailenilor care sunt cu platile zi la energie termica.
„Vrem sa vedem cum reusim sa asiguram macar un minim termic pentru cei care si-au platit datoriile, pentru ca, daca discutam despre confortul pe care l-am dori cu totii, va fi mai greu“, a declarat Simionescu.
Deputatul PDL de Braila Viorel Balcan sustine ca primarul Aurel Simionescu se face vinovat de situatia in care se afla orasul in prag de iarna, pentru ca nu a gestionat bine treburile Brailei si nu a luat masuri la momentul potrivit pentru a nu se ajunge in aceasta situatie.
„Primarul ar trebui sa iasa in fata si sa explice public cum de s-a ajuns aici. Primaria Braila, cand a preluat CET-ul de la Ministerul Economiei, s-a angajat ca va moderniza si repara capital aceasta societate lucreaza azi cu mari pierderi. De la CET si pana la intrarea in municipiu sunt pierderi de peste 30% din agentul termic. Managementul defectuos care a fost de-a lungul anilor iata unde ne-a adus. Au ramas scoli, gradinite fara caldura, la fel ca si foarte multe asociatii de locatari, majoritatea dintre acestea fiind in culpa ca nu si-au platit datoriile. Ele trebuiau constranse sa-si plateasca datoriile catre CET“, a declarat Balcan.
Peste 11.000 de apartamente, gradinite, scoli, licee, institutii din municipiu, racordate la CET, au ramas pe 1 decembrie in frig, din cauza datoriilor de 8,4 milioane de lei, acumulate de CET la Alpha Metal, care a sistat alimentarea cu gaze a centralei de la Braila.
La randul lui, CET are de recuperat de la consumatori, in special asociatii de proprietari, 10 milioane de lei, motiv pentru care primarul Aurel Simionescu a facut apel la braileni.
„Eu am solicitat si solicit in continuare asociatiilor de proprietari care au datorii sa faca tot posibilul sa achite o parte din acestea, pentru ca nu vreau ca, la finalul lunii decembrie, atunci cand va trebui sa facem niste plati, sa ne trezim in aceeasi situatie ca la finalul lunii noiembrie“, a spus Simionescu.
Din totalul de 53.000 de apartamente existente in municipiul Braila, doar 11.000 mai primesc energie in sistem centralizat de la CET.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

La Bohème cu Opera Naţională Română din Iaşi pe operei bucureştene la Bucharest Opera Festival

Opera Națională Română Iași prezintă marți, 11 iunie, ora...

Se conturează un proiect vital pentru sănătatea publică, Centura Verde București-Ilfov

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, alături de...

S-a deschis Aurora Retail Park Giurgiu

Cometex, dezvoltatorul de parcuri comerciale, a inaugurat Aurora Retail...

Peste 9.000 de fermieri din Olt așteaptă ajutorul de 1.500 euro pe hectar

În județul Olt, aproape 9.300 de agricultori s-au înregistrat...