Braila – Cristian Rizea (PSD) i-a cerut colegului de partid Eduard Martin sa renunte la afacerile cu statul

Data:

Deputatul PSD de Braila Cristian Rizea, unul dintre semnatarii initiativei prin care parlamentarilor si rudelor acestora de gradul I sa li se interzica sa faca afaceri cu institutiile publice, a declarat miercuri pentru AGERPRES ca personal i-a cerut colegului de partid, deputatul PSD de Constanta Eduard Martin sa renunte la afacerile pe care le deruleaza cu statul.
„Afacerile trebuie separate de politica, iar de la aceasta regula nu trebuie sa ii exceptam nici pe cei de la PSD si avem un caz, il si nominalizez, Eduard Martin. E coleg cu mine in Parlamentul Romaniei si chiar am discutat cu el pe aceasta tema. Asta este situatia. El are o firma la Constanta si are intr-adevar mai multe contracte cu statul. Ar trebui sa renunte la acest gen de afaceri“, a spus Rizea.
Deputatul PSD a mai spus ca in Romania „sunt multi parlamentari care fac afaceri cu statul la niste sume care ar trezi invidie pentru orice om de afaceri“ si ca romanii ar trebui „sa ia exemplul celorlalti cetateni europeni, care au facut o separatie clara intre politica si afaceri“.
Cristian Rizea a semnat alaturi de alti deputati o initiativa legislativa prin care parlamentarilor si rudelor acestora de gradul I li s-ar putea interzice sa fie actionari si asociati in cadrul societatilor comerciale care desfasoara activitati economice cu institutii publice.
Proiectul vizeaza modificarea statutului deputatilor si senatorilor, astfel incat parlamentarii si rudele lor de gradul I sa nu poata fi actionari si asociati „in cadrul societatilor comerciale care desfasoara activitati economice cu institutii publice sau institutii finantate de la bugetul de stat“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Băile Siriu reintră în circuitul turistic

În mijlocul unui peisaj măreț, la poalele munților, o...

În Ilfov un bărbat a fost arestat pentru că a mutilat doi câini

Poliţiştii din judeţul Ilfov au reţinut un individ suspectat...