Braila: Comasarea spitalelor ar putea duce la piederea de fonduri europene

Cele mai citite

Bani de la UE, pierduti prin comasarea spitalelor
Bani de la UE, pierduti prin comasarea spitalelor

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat intr-o conferinta de presa, ca nu i se pare normal ca Guvernul sa forteze spitalele spre comasare, prin faptul ca nu vor mai fi autorizate, daca nu fac acest pas.

Comasarea Spitalului de Obstetrica-Ginecologie si a celui de Pneumoftiziologie cu Spitalul Judetean de Urgente ar putea duce, prin disparitia personalitatii juridice, la pierderi de sapte milioane de euro, bani obtinuti din proiecte cu finantare europeana, dupa cum sustin managerii celor doua institutii care urmeaza a fi comasate.

Spitalul de Obstetrica-Ginecologie deruleaza, printr-un program cu Ministerul Sanatatii si fonduri de la Banca Mondiala, un proiect de reabilitare si modernizare a institutiei, in valoare de 6,5 milioane de euro, care are termen de finalizare anul 2013.

“Nu stim ce se va intampla cu proiectul finantat de Banca Mondiala, dupa ce vom fi comasati, spitalul si-ar pierde personalitatea juridica, pentru ca noi suntem titularii. Proiectul este aproape licitat, exista deja un castigator, dar in aceste conditii riscam sa pierdem acesti bani”, a declarat managerul Spitalului de Obstetrica-Ginecologie Radu Dutu.

Si Spitalul de Pneumoftiziologie se afla in pericol de a returna finantarea europeana pentru programele aflate in derulare si de a pierde cofinantarea cu care a contribuit Consiliul Judetean Braila la aceste proiecte, dupa cum a declarat managerul institutiei spitalicesti, Stefan Sinpentru.

Proiectul are o valoare de 2, 9 milioane de lei si vizeaza modernizarea ambulatoriului de specialitate al Spitalului de Pneumoftiziologie Braila.

Din cele 111 spitale care vor fi comasate la nivelul intregii tari, doua sunt din Braila, respectiv Spitalul de Obstetrica-Ginecologie si cel de Pneumoftiziologie, dupa cum a anuntat ministrul Sanatatii, Cseke Attila, potrivit Agerpres.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Interpolul îl caută pe un proxenet care a traficat o minoră prin metoda „Loverboy” după ce a convins-o că e gravidă

În urma unui proces pentru trafic de minori, un bărbat din Pitești a fugit din România. Acesta a fost...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img