Braila – CJ asteapta de un an avizul pentru inchirierea pistei Aeroportului Ianca

Cele mai citite

Consiliul Judetean Braila asteapta de un an avizul pentru scoaterea la licitatie si inchirierea pentru curse de masini si motociclete a pistei de aviatie din Aeroportul Ianca, dupa cum a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu.
„Se face anul de cand am depus documentele la Ministerul Apararii Nationale si nu mi s-a raspuns nici da, nici nu, cu toate ca sunt obligati, conform legii, sa dea un raspuns de orice fel, dar sa fie un raspuns. Exista o varianta destul de serioasa pentru inchirierea pistei. Era interesat cel de la Formula 1, de la Bucuresti, dar nu avem inca un raspuns si nu putem face nimic“, a afirmat Stancu.
Consilierii judeteni braileni au votat anul trecut pentru transformarea a 270.000 mp, constand in pista de aviatie, bretele si cai de rulare, din Aeroportul Ianca, fosta Cazarma 906 Ianca, aflat in subordinea MApN, in pista pentru organizarea de activitati de agrement si sport cu motor, tip circuit automobilistic.
Presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, explica, in plenul CJ, ca Ministerul Apararii Nationale avea nevoie de aceasta hotarare de Consiliu pentru a sta la baza emiterii unei hotarari de Guvern, ca sa se poata organiza licitatia de inchiriere, avand in vedere ca terenul respectiv se afla in domeniul public al statului.
„La baza hotararii de Guvern trebuie sa stea hotararea CJ Braila. Am formulat acest proiect de hotarare deoarece am primit cereri de inchiriere a acestei piste de aviatie, iar suma nu este deloc mica. Este vorba de 54.000 de euro, din care 50% va merge la bugetul national, iar 50% la cel al CJ. Noi am aprobat acum documentatia de organizare a licitatiei si abia dupa ce apare si hotararea de guvern vom putea organiza licitatia“, sustinea Bunea Stancu anul trecut.
Potrivit proiectului de hotarare, contractul ar trebui incheiat pe 10 ani, cu posibilitatea prelungirii acestuia in conditiile legii, iar aici vor putea fi organizate curse de masini, sesiuni de antrenamente, competitii de karting, supermoto, moto sau ATV, fara a fi aduse insa modificari structurii initiale a aeroportului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

S-a activat PLANUL ROȘU de intervenție în județul Olt, în urma unei coliziuni între un autobuz și o autoutilitară

În localitatea Recea, județul Olt, a fost declanșat PLANUL ROȘU de intervenție în urma unui grav accident rutier care...

Alte articole din aceasta categorie