Brăila – Caii din Pădurea Letea vor rămâne într-o fermă la Urleasca

Data:

Caii semisălbatici aduşi din Pădurea Letea, în noaptea de vineri spre sâmbătă, al căror traseu spre abator a fost întrerupt de poliţiştii brăileni pe DN 2B, în oraşul Ianca, vor rămâne într-o fermă din comuna Urleasca, până li se vor reface analizele de sânge.
Cabalinele, care au fost transportate 400 de kilometri fără apă şi mâncare, au fost salvate de la o moarte sigură de un echipaj al Poliţiei Rutiere Ianca, ce a stabilit că, deşi existau documente valabile de transport, provenienţă şi sănătate, animalele prezentau leziuni şi o stare vădită de iritare, nerespectându-se regulile speciale de transport privind hrana şi adăpatul.
Sesizaţi de urgenţă, voluntarii asociaţiilor pentru protecţia animalelor au venit la faţa locului şi au fost nevoiţi să resusciteze o mare parte dintre cai, care se aflau într-o stare avansată de deshidratare, provocată de lipsa de apă şi de faptul că, pe perioada transportului, caii aproape au fost sufocaţi.
La recomandarea reprezentanţilor Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Brăila s-a luat măsura transportării cailor într-o fermă din localitatea Urleasca, loc stabilit de asociaţiile pentru protecţia animalelor, pentru a fi hrăniţi, adăpaţi şi îngrijiţi medical. La ferma de la Urleasca se află în prezent 48 de cabaline luate din Pădurea Letea.
Şeful DSVSA Brăila, Gicu Drăgan, a declarat, sâmbătă, că, în următoarele două săptămâni, caii vor fi supuşi unor analize medicale, iar în funcţie de rezultatele acestora cei bolnavi incurabil vor fi eutanasiaţi, o decizie agreată şi de asociaţiile pentru protecţia animalelor, iar celor sănătoşi li se vor căuta stăpâni.
Potrivit unui comunicat de presă remis de IPJ Brăila, poliţiştii Serviciului Ordine Publică au întocmit dosar penal pe numele şoferului care conducea autotrenul în care erau transportaţi caii, E. M., de 53 de ani, din judeţul Buzău, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „rele tratamente aplicate animalelor“, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 205/2004 (modificată) privind protecţia animalelor.
Cu ocazia verificărilor preliminare efectuate, s-a stabilit faptul că transportul de cai s-a făcut din comuna CA Rosseti, judeţul Tulcea, în ziua de 20 mai, destinaţia fiind un abator din municipiul Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, unde animalele urmau să fie sacrificate, se mai arată în comunicatul IPJ Brăila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Ultimele zile din Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition

Ultimele patru zile ale Bucharest Opera Festival – All...

Spectacolul lectură „Citește-mă!” va avea loc pe 17 iunie 2024, la Teatrul PODUL

În perioada mai-iunie s-a desfășurat programul educațional „Citește-mă!” –...

Lacul Negru, un refugiu de liniște în inima județului Buzău

Lacul Negru, situat în județul Buzău, este un exemplu...

În Argeș furtuna a doborât copaci în mai multe localităţi

Mai mulţi arbori au fost doborâţi de vânt joi...