Braila – Bibliotecari pentru o noapte, la Biblioteca Judeteana „Panait Istrati“

Cele mai citite

Biblioteca Judeteana „Panait Istrati“ le ofera cititorilor posibilitatea de a deveni bibliotecari pentru o noapte, in cadrul primei editii a evenimentului „Noaptea bibliotecilor“, a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul institutiei, Dragos Neagu.
„Biblioteca publica se recreeaza, devenind nu numai un spatiu destinat lecturii, ci si unul al socializarii, divertismentului sau voluntariatului, conform modelului bibliotecii moderne din intreaga lume. Evenimentul este organizat in noaptea de 1/2 octombrie si sunt asteptati cititori de toate varstele, pentru ca am pregatit un program pentru toate gusturile“, a precizat Dragos Neagu.
In cadrul unei actiuni intitulate „Vreau sa fiu bibliotecar pentru o noapte“, publicul care trece pragul Bibliotecii Judetene „Panait Istrati“ este invitat sa intre in rolul unui bibliotecar si sa afle cum este sa lucrezi printre rafturile cu carti.
Este programata „Noaptea filmelor de Oscar“, cu videoproiectii de filme premiate la cele mai mari festivaluri de profil, inscrierile si eliberarile de permise vor fi gratuite, iar publicul va avea acces la sectia de Internet, pentru jocuri, retele de socializare si comunicare prin Yahoo!Messenger sau Skype.
„Rasoteca de la miezul noptii“ este motto-ul sub care se va desfasura o partida de epigrame, lectura publica din texte umoristice, discutii libere, glume si voie buna, la o cafea sau un ceai, cu participarea membrilor Cenaclului umoristic „Stefan Tropcea“ Braila.
De asemenea, este pregatit programul artistic de muzica si poezie „Saturday night fever“ (febra de sambata noaptea), in care artistii adolescenti – solisti, trupe sau actori – vor incanta cu versuri si muzica de toate genurile, spectacol fiind oferit de Asociatia pentru Integrare Europeana a Tinerilor pentru Cultura, Arta, Educatie, Ecoturism, Sport si Voluntariat.
„Povestea de seara“ este sectiunea dedicata copiilor, unde vor fi organizate ateliere de creatie plastica, iar micutii vor picta si modela, indrumati de profesori de la Liceul de Arta „Hariclea Darcle“, desenele, mastile, papirusurile si obiectele de lut realizate urmand sa fie expuse intr-o expozitie organizata ad-hoc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Madeira, perla Atlanticului

Insula Madeira, situată în mijlocul Oceanului Atlantic, se remarcă prin peisajele sale spectaculoase, istoria bogată și atmosfera relaxată. Acest...

Alte articole din aceasta categorie