Braila – Apartamente, gradinite, scoli, licee si institutii, fara caldura

Cele mai citite

Peste 11 mii de apartamente, gradinite, scoli, licee si institutii din Braila au ramas, de joi noapte, fara caldura, din cauza datoriilor acumulate de CET la furnizorul de gaze, care a sistat alimentarea cu combustibil a centralei din municipiu.
„Asa cum banuiam, s-a oprit gazul la CET. Este o problema asupra careia am atentionat demult. Eu sper ca zilele acestea sa lamurim lucrurile. Din fericire, nu este foarte rece afara, dar asta nu inseamna ca asa trebuie sa stam. Fac apel catre toti cetatenii sa incerce sa isi plateasca macar datoriile curente, aferente lunilor octombrie si noiembrie, ca sa se poata face platile si sa se poata cumpara gazul necesar si CET-ul sa poata functiona“, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, primarul Brailei, Aurel Simionescu.
CET are de recuperat, in prezent, de la consumatori 10 milioane lei si datoreaza furnizorului de gaze 8,4 milioane lei, potrivit directorului CET, Ionel Patrascu.
Cele mai multe restante la CET le inregistreaza asociatiile de proprietari, care au fost date in judecata pentru recuperarea datoriilor, pe rol in aceasta cauza fiind 160 de procese.
„Primaria nu are nicio datorie la CET, suntem cu platile la zi. Daca nu reusim in luna decembrie sa colectam de la populatie in jur de 20 miliarde de lei vechi, din cele 65 miliarde lei vechi datorie, plus cele 30 miliarde lei aferente lunii noiembrie, pentru ca ne-am dus la 100 de miliarde lei vechi, o spun cu toata responsabilitatea ca este posibil ca de sarbatori sa nu avem apa calda si caldura. Am discutat si astazi dimineata (n.r. vineri) cu cei de la CET, care trebuie sa mearga la asociatiile de proprietari sa discute aceste lucruri la modul calm, linistit, sa facem ca oamenii sa inteleaga ca nu se poate sa avem o datorie aferenta aproximativ a trei luni de producerea a caldurii“, a spus Simionescu.
Din totalul de 53.000 de apartamente existente in municipiul Braila, doar 11.000 mai primesc energie in sistem centralizat de la CET.

1 COMENTARIU

  1. LUATI LEGATURA CU CINE TREBUIE DIN GUVERN SI ANULATI O DATA DATORIA CETULUI ! ….. NU SE SESIZEAZA CHIAR NIMENI CA POPULATIA NU MAI POATE PLATI ACESTE DARI DIN CAUZA SARACIEI ? …. NU ESTE VINA CETULUI ,DAR NICI A POPULATIEI SARACITE. ..,OAMENII,COPII ,BATRANII TREBUIE SA SE INCALZEASCA IN BRAILA CAT SI IN INTREAGA TARA !… ALTFEL VA PROPUN PARASIREA IMEDIATA A ACESTOR MELEAGURI UNDE PDL-UL SI GUVERNUL BOC AU ADUS EXASPERAREA IN ROMANIA. NU SE POATE DOMNILOR SA LASATI OAMENII SA MOARA DE FRIG ! LUATI BANI DE LA BOGATII BRAILEI SI SCUTITI-I DE ANUMITE TAXE ! ….LUATI BANI DE LA TIGANII CARE VAND TIGARI PRIN PIETE .! FACETI CEVA SI NU LASATI IN FRIGUL IERNII CETATENII !,,,,,CETUL ESTE AL BRAILEI ,NU ESTE AL POLULUI NORD !….. ANULATI DATORIA CETATENILOR SI A CET-ULUI !… DATI GAZE SI CALDURA POPULATIEI !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Vlado Taneski – jurnalistul ucigaș care a șocat Macedonia

Cazurile de jurnaliști implicați în infracțiuni violente sunt rare și, de obicei, atrag atenția și stârnesc interesul publicului. Un...

Alte articole din aceasta categorie